İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM), uluslararası prestije sahip Rusya BraVo Ödülleri'nde "En İyi Konser/Tiyatro Mekânı" ödülüne layık görüldü. Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan BraVo Uluslararası Profesyonel Müzik Ödül Töreni, Rusya'nın başkenti Moskova'da, Tarihi Bolşoy Tiyatrosu Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Başkent Moskova’da Bolşoy Tiyatrosu (Büyük Tiyatro) Uluslararası 6. BraVo Profesyonel Müzik Ödülü töreni düzenlendi. Programa çok sayıda yerli ve yabancı sanatçının yanı sıra yetkililer ile Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ve eşi Betül Aksoy Bilgiç de katıldı. AKM’ye verilen BraVo Uluslararası Profesyonel Müzik Ödülü’nü, merkez adına Büyükelçi Bilgiç aldı.

Törende, Rusya’nın yanı sıra Sırbistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Çin, Belarus, Hindistan, İran, Güney Afrika ve Mısır’dan opera ve bale sanatçıları ödül aldı.

Rusya'da altı yıldır düzenlenen BraVo Ödülleri, klasik müziğin dünya çapındaki başarılarını kutlayan ve bu alandaki en üstün katkıları ödüllendiren bir platform olarak öne çıkıyor. Her yıl düzenlenen bu prestijli törende, farklı ülkelerden sanatçılar, orkestra şefleri ve kurumlar başarıları için Golden 'BraVo' heykelleri ile ödüllendiriliyor.

AKM, yıllardır düzenlediği kaliteli etkinlikler ve sanatın çeşitli alanlarına ev sahipliği yapan, en yeni ve gelişmiş sahne teknolojisiyle kültür ve sanat dünyasında önemli bir yer edinen AKM, bu yılın ödül töreninde "En İyi Konser/Tiyatro Mekânı" kategorisinde aday gösterildi ve bu prestijli ödüle layık görüldü. Bu önemli başarı, AKM'nin uluslararası alandaki saygınlığını pekiştirirken, Türkiye'nin kültürel zenginliğini ve sanata olan desteğini de bir kez daha gözler önüne serdi.

Atatürk Kültür Merkezi1

AKM Hakkında;

50. Sanat Yılında Müjde Ar'a Münih'te Yaşam Boyu Başarı Ödülü Verildi 50. Sanat Yılında Müjde Ar'a Münih'te Yaşam Boyu Başarı Ödülü Verildi

Atatürk Kültür Merkezi, önceki mimarisine selam gönderen yeni yüzüyle 29 Ekim 2021 tarihinde kapılarını yeniden sanatseverlere açtı. Atatürk Kültür Merkezi; gelişmiş bir teknolojik donanımla tasarlanan AKM Türk Telekom Opera Salonu, AKM Tiyatro Salonu, AKM Galeri, AKM Çok Amaçlı Salon, Müzik Platformu, Kayıt Stüdyosu, Çocuk Sanat Merkezi, AKM Kütüphane ve AKM Yeşilçam Sineması ile bünyesinde yer alan restoran ve kafeleriyle toplamda 95.000 m2 alanda İstanbul’un merkezinde konumlanıyor.  AKM, günlük buluşmalardan opera ve baleye, tiyatrodan konserlere, sergilerden çocuk atölyelerine, dönemsel olarak düzenlediği çeşitli sanat festivallerinden sempozyumlara uzanan seçkisiyle şehrin sanat alanında en çok ziyaret edilen ve ilgi gören merkezlerinin başında geliyor. AKM ayrıca bünyesinde barındırdığı cafe, restoran ve dinlenme alanlarıyla günden geceye uzanan buluşmaların en nadide adresi.

Tüm bunların yanı sıra AKM birçok festivale ev sahipliği yaptı. Başta Beyoğlu Kültür Yolu Festivali olmak üzere, AKM bünyesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Çocuk Sanat Festivali, çeşitli kısa film festivalleri, Boğaziçi Film Festivali, TRT Uluslararası Belgesel Günleri, Uluslararası Distopya Film Festivali, Ödüllü Filmler Haftası, İKSV Müzik Festivali, Akbank Caz Festivali, İstanbul Uluslararası Halk Müziği Festivali gibi birçok festivalin de mekânı oldu.

AKM 2021’deki açılışından bugüne kadar 3123 etkinliğe ve 2 milyon 700 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Editör: MURAT AYDIN