Geçtiğimiz günlerde eski adı “Şerife bacı” yeni adı Gençlik parkı, gelecekteki adı Recep Tayyip Erdoğan olacak parkın açılışıyla ilgili Gaziosmanpaşa belediyesi tarafından billboardlara asılan afişleri gördüm.

Sloganı “DÖNÜŞÜM BAŞLADI” olan fakat sadece ismi dönmekten başı dönmüş bir parkın açılışıyla ilgiliydi bu afişler. Keza mevzuya bahis park, DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR sloganıyla açılan diğer eserler gibi Dr. Erhan EROL tarafından proje edilmiş, tamamlanmış ve açılışı nezaketen Hasan Tahsin USTA’ ya bırakılmıştır!

Hal böyleyken, bu slogan hangi mucidin olağan üstü buluşuydu ki yerli yersiz kullanılmaya hala devam ediliyor.

Ak PARTİ kuruldu kurulalı Gaziosmanpaşa da Ak Parti iktidarı var. Son on yıllık kısmında ise Dr. Erhan EROL ilçede belediye başkanlığı görevindeydi, bildiğim kadarıyla da Ak Partiliydi. Sanırım Hasan Tahsin USTA’ ya birinin bunu hatırlatması gerekiyor. Yani bu ilçede seçimlerde iktidar, partisel bir değişime uğramadı, sadece bayrak devri yapıldı. Aynı siyasi partinin bir ferdi diğerine bayrağı teslim etti.

Bu durumda geçmişi sorgulamak aynı zamanda geçmişte belediye başkanını belirleyen organları ve o organın başındaki ismi yani Recep Tayyip ERDOĞANIDA sorgulamak olur.

Dönüşüm başladı sloganlarıyla açılışı yapılan eserlerin hangi dönemde ihale edilip yapıldığını birileri açıklasın ki bizde bilelim, gerçekten dönüşüm başladı mı yoksa dönüşümü birileri kendine mi eviriyor?

Kim bunu niçin yapıyor bilemem, fakat ortada hakikaten de tuhaf bir durum var. Bir başka siyasi parti belediyeyi devralsa sanırım bunu yapmaz, kendini bu denli komik duruma düşürmezdi.

Bence Hasan Tahsin USTA bu işlerle ilgili ekibini gözden geçirmeli. Ürettiği sloganla tükettiklerinin olabileceğinin farkında olan bir ekiple çalışmalı.
Söz konusu bu parkın ismi ise ayrı bir muamma…

Parkın isminin değişmesine Kastamonulu STK’lar tepki gösterdi. Hal böyle olunca “eski meclis kararıyla isim değişmiş” diyerek top önceki döneme atıldı ve o dönemin Kastamonulu meclis üyelerinin imzası var dendi.

Kazanın doğurduğuna inanlar kazanın öldüğüne inanmadı…

Yapılmasıyla ilgili her şeyi sahipleneler ismiyle ilgili konuyu geçmişe yuvarladı.

Sonunda Cumhurbaşkanı’nın ismini koyarak tartışmayı sonlandırmaya karar verdiler. Nasılsa bu isme itiraz eden partide hain sayılırdı. SİZCE O İSİM PARK İÇİN BİRAZ BÜYÜK DEĞİL Mİ? Alın size yeni tartışma konusu….