CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde görüşülen 2015-2019 Strateji Planı'nda yer alan Topçu Kışlası ve Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi Restitüsyonu projesine tepki gösterdi. Gürsel Tekin, projenin içeride ve dışarıda sıkışmış iktidarın seçim sürecini götürmek için Gezi Parkı'nın kullandığını ileri sürdü.

POLİS ÖNLEM ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen 2015-2019 Strateji Planı'nda yer alan Topçu Kışlası ve Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi Restitüsyonu projesine tepki göstermek için Taksim Gezi Parkı önünde saat 10.30'da toplanan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve çok sayıda partili burada bir basın açıklaması düzenledi. Açıklama öncesi çok sayıda çevikkuvet ve sivil polis Gezi Parkı ve çevresinde önlem aldı.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Başbakan Davutoğlu'na çağrıda bulunmak üzere Gezi Parkı'nda toplandıklarını söyledi. Tekin, “Yaşadığımız bu şehirde bir çeteleşmeyle imar lobisi ve AKP çetesinin 100 milyar dolar nasıl pay ettiğini ve bu payların kimler tarafından yapıldığını daha önce kamuoyuna açıkladık. Şuanda bulunduğumuz yerin firmasının 17-25 Aralık'ta bir şahıs olduğunu unutmamalıyız. Sayın Davutoğlu'nun sayın Erdoğan'ın 10 emsal, 9 emsal olmaz dediği İstanbul'daki emsalların sahiplerinin kimler olduğunu hep beraber görebiliriz" dedi.
Bu rant çeteleşmesinin içinde Başbakan Davutoğlu'nun olmadığını bildiklerini belirten Tekin, “ Sayın Arın sizin olmadığını biliyoruz. Sayın Babacan sizin olmadığınızı biliyoruz. Hatta siz, bir gece yarısı kalemlerle milyar dolarlık rantların nasıl elde edildiğini siz ifade ettiniz" diye konuştu.

"AVM YAPILDIĞINDA REFERANDUM YAPTINIZ MI?"

6-7 Ekim'deki Kobani olayları sonrası çıkan güvenlik yasasını hatırlatan Gürsel Tekin, “Bu güvenlik yasası 6-7 Ekim olaylarından kaynaklanan bir yasa değil. Bu yasanın temeli Gezi Parkı'dır. Niçin Gezi Parkı? İçeride ve dışarıda ekonomik sıkıntı dahil olmak üzere sıkışmış bir iktidar… 17-25 Aralık yükü sırtında. Birçok sorunlar sırtında. Bütün bunları aşmanın bir tek yolu var Gezi Parkı. Gezi Parkı'nı kullanarak seçim sürecini, Gezi Parkı'nın üzerinde götürmek istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz" dedi.
Konuşmasının devamında Başbakan Davutoğlu'na seslenen Tekin, “Gazze'deki çocuk nasıl melekse burada hayatını kaybeden Berkin Elvan da o kadar melekti. Bu melekler gece rüyalarınıza girecek Davutoğlu. Eğer vicdanınız varsa bu kirli oyunu bozmanız lazım" diye konuştu.

İBB tarafından dün yapılan yazılı açıklamayı hatırlatan Tekin, “Sayın Topbaş'ın açıklaması var. Yargının kararını bekleyecekmiş. Bugüne kadar yüzlerce yargı kararı vardı, hiçbiri uygulanmadı. Çeşitli oyunlarla, çeşitli planlamalarla bunların nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Gerekirse 'referandum yaparız' demiş. Sayın Topbaş, siz İstanbul'da ikiyüze yakın AVM yapıldığında referandum yaptınız mı? Siz çocuklarınıza plan tadili yaparken referandum olarak sordunuz mu?" diye konuştu.
Tekin'in ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise “Gezi parkı ve bu meydan sadece İstanbul'un değil dünyanın meydanıdır. Burayı savunmak için yapılan eylemlerde onlarca vatandaşımız yaralandı, yaşamını yitirdi. Erdoğan burada yenildi. Biz bu meydanı yeniden ranta açmayacağız ve Erdoğan'ın provokasyonuna teslim etmeyeceğiz" dedi.

KORUMALARINA TEPKİ

Basın açıklamasının ardından CHP'li yöneticilerle partililer Gezi Parkı içindeki çay bahçesine gitti. Burada partilerle birlikte çay içen Tekin daha sonra Gezi Parkı yanında yapılan ve tepkilere neden olan durağa gitti. Burada Tekin'in yolunu kesen bir kişi aç olduğunu ve kendisine 100 lira vermesini istedi. Korumaların bu kişiyi uzaklaştırması üzerine Tekin, “Bırakın adam derdini anlatsın, AKP'lileştiniz hepiniz" diyerek tepki gösterdi. Tekin daha sonra bu kişinin cebinden çıkardığı parayı verdi.
Gürsel Tekin daha sonra durak yapımında çalışan işçilerle bir süre konuştuktan sonra Taksim'den ayrıldı.