DSP Başkanlık Kurulu, Genel Başkan Türker başkanlığında toplandı ve seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme yapıldı.

Masum Türker, toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Partimizin Başkanlık Kurulu üyeleriyle seçim sonuçlarını değerlendirdik. DSP Tüzüğü’nün 22. maddesinin verdiği yetkiye dayanarak 10 Temmuz 2011 Pazar günü DSP Olağanüstü Kurultayı’nı toplantıya çağırıyorum" dedi.

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Genel Başkan Masum Türker’in, 10 Temmuz’da toplanacak Olağanüstü Kurultay’da yeniden aday olacağını bildirdi.

Erçelebi, yaptığı açıklamada, 12 Haziran seçiminin geride kaldığını, demokrasinin gereği olarak seçim sonuçlarını değerlendirme ve özeleştiri yapma sırasının geldiğini söyledi.

Bu çerçevede DSP Genel Başkanı Masum Türker’in, Başkanlık Kurulunu toplayarak görüş aldığını ve bu toplantının ardından olağanüstü kurultayın 10 Temmuz’da toplanacağını açıkladığını belirten Erçelebi, "Sayın Genel Başkan, tüzüğün kendisine tanıdığı yetkiyi kullanıp, kurultayı toplama kararını verdi" dedi.

Erçelebi, bundan sonraki süreçte parti içinde nasıl bir yol izleyeceği yönündeki soru üzerine de "Sayın Genel Başkan, kurultayda yeniden aday olacak, ben de kendisiyle birlikte hareket edeceğim" yanıtını verdi.

DSP’nin 12 Haziran’da aldığı sonuçla ilgili eleştirilere de değinen Erçelebi, şunları söyledi:

"DSP başarılı mı başarısız mı değerlendirmesinden öte büyük fotoğrafa bakmak lazım. İki partili Meclis’e doğru bir zorlama oldu. Ortaya çıkan fotoğraf budur. Sadece DSP’ye bakarak başarısızlıktan söz edilemez. Bizim dışımızdaki parlamento dışında kalan siyasi partiler de çok az oy aldı."