Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) Petrol Piyasası Sektör Raporu’nda, 2014 yılı Nisan – Mayıs aylarına ait ihracat ve ithalat yapılan ülkelerin ismi ve ne miktarda ticaret yapıldığı konusunda bilgilerin yer aldığını ifade eden MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, EPDK’nın o raporunda, İsrail ile yapılan ihracat ve ithalat miktarının ise ” Çeşitli Kalemler ve Diğerleri” adı altında gösterilerek isminin ve ticaret yaptığı kalemlerin gizlendiğine dikkat çekti.

RAPORDA GİZLENDİ İDDİASI!

EPDK’nın yayınladığı Petrol Sektörü Nisan ayı Raporu içinde ve şemalarında İsrail’le yapılan ithalat ve ihracatın devletin resmi evraklarında oynanarak gözden kaçırıldığını ifade eden MHP’li Özcan Yeniçeri, yine Nisan 2014 dönemi rafineri üretimi kaleminde havacılık yakıtları ve jet yakıtı ayrı kalemler olarak ortaya konulması ve ihraç ettiğimiz yüzde 33′ü jet yakıtının ocak-nisan 2013- ocak-nisan 2014 dönemi (175 bin ton) “Diğer ve Çeşitli Kalemler” adı altında gösterilmesinin nedenlerini Bakan Yıldız’a sordu.
Hamas'ın İsrail tankını vurma anıHamas’ın İsrail tankını vurma anı
EPDK’nın yayınladığı raporda 175 bin ton petrolün satıldığı ülkeyi ” Diğer ve Çeşitli Kalemler” in içinde gösterildiğini ve İsrail’in isminin gizlendiğini iddia eden Özcan Yeniçeri SÖZCÜ’ye şu açıklamalarda bulundu :

“BAŞBAKAN TÜRK KAMUOYUNU ÖZELLİKLE İSRAİL İLE ALDATIYOR”

Yeniçeri “Bir insan bir konuda ne kadar çok bağırıyorsa, o konuda o kadar suçlu demektir. Bir şeyi bastırmak, gizlemek amacı ile o davranışı sergiliyordur. Başbakan’ın bu tutumu İsrail sevdasına, vazgeçemeyişine örnektir. Bu ikiyüzlü bir politika izlediğinin bir göstergesidir. Türk kamuoyuna başka şey söylüyor, uygulamada başka şeyler yapıyor, dünya kamuoyuna ise daha başka şeyler söylüyor. Musevi lobisinin Erdoğan’a verdikleri madalyayı geri istemesinden sonra, ” Alın başınıza çalın” dedi. Esasında Filistinli bir çocuğun burnu kanadığı an, o madalyayı Museviler istemeden Erdoğan’ın onların başına çalması gerekirdi. Başbakan Türk kamuoyunu özellikle İsrail ile aldatıyor. Erdoğan, Suriye’yi yıkma konusunda İsrail’in elini güçlendiren bir insandır. Golan tepeleri ebediyen İsrail’in oldu. Türkiye’de Suriye’nin dostları adı altında toplantılar yaparak, Ortadoğu’da İsrail’in çıkarlarına uygun bir dış politika uyguladılar. Bunun aynısını Irak’ta yaptı. Türkiye’nin Suriye ve Irak üzerinden yapmış olduğu ihracaat İsrail üzerinden kaydırıldı. Bu ihracaat da İsrail ne kadar kazançlı çıkıyor? Ekonomik katkı sağlayarak İsrail’i güçlendiriyor. Kuzey Irak’dan yani Barzani’den alınan petrol İsrail’e doğrudan aktarılmaktadır.”
şeklinde konuştu.

“PETROLÜN KİME SATILDIĞI DEVLETİN EVRAKLARINDA SAKLANMAKTADIR”

Hükümet’in “İsrail’in Gazze’yi bombaladığı jetleri için aldığı yakıtı ‘Çeşitli Kalemler, Diğerleri’ adı altında gizleyerek” sattığını iddia eden Yeniçeri “Bu olay Türk kamuoyundan saklanmaktadır. Devletin resmi evraklarında ne kadar kime gönderildiği saklanmaktadır. EBDK’nın yaptığı tamamen budur. EPDK diyor ki 175 bin ton aslında ayrıntıların ismi olmaz burada esas ana satış yapılanın ismi yok, detayların ismi var. Bu 175 bin ton petrolü kime sattı o yok. Böyle ciddiyetsizlik ve devlette 3 kağıtçılık olmaz. İsrail’e yapmış olduğunuz petrol satışını gizlemek için satışı, ‘Diğer ülkeler, Çeşitli ülkeler’ formatı adı altında bir bahis açıyorsunuz ve bu başlıklar altına yerleştiriyorsunuz.” şeklinde konuştu.