Pakistan'ın Peşaver kentinde silahlı kişiler bir askeri okuldaki yüzlerce öğrenci ve öğretmeni rehin aldı. Saldırıyı Taliban üstlendi.

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde gerçekleşen olayda, silahlı kişiler bir askeri okulu bastı. En az üç öğrencinin öldüğü, 28 kişinin de yaralandığı saldırının ardından Pakistanlı komandolar olay yerine gitti.

Üzerlerinde bomba bulunan altı Taliban militanının, okula girerek etrafa rastgele ateş açtıkları bildirildi. Polis okulu güvenlik kordonuna alırken, militanların her birinin intihar komandosu olduğunu söyledikleri öne sürüldü.

OPERASYON BAŞLADI

Pakistan Ordusu'nun kurtarma operasyonu başlattığını bildiren Anadolu Ajansı, öğrencilerin büyük kısmının güvenli bir şekilde arka kapıdan çıkarıldığını belirtti.

Taliban'ın 'Tahrik-i Taliban Pakistan' adı verilen bir kolu saldırıyı üstlenirken, okula giren altı militana yaşları büyük öğrencileri öldürme emri verdikleri bildirildi.

Saldırı sırasında okulda 500 öğrenci ve öğretmenin olduğu tahmin ediliyor.


ÖLÜ VE YARALILAR VAR

 Pakistan'ın Peşaver kentinde Taliban’a bağlı silahlı kişilerin bir askeri okuldaki yüzlerce öğrenci ve öğretmeni rehin alması üzerine operasyon düzenlendi. 

Saldırıda en az 20 öğrenci öldü. 

Üzerlerinde bomba bulunan intihar komandosu 6 Taliban militanı, okula girerek etrafa rastgele ateş açmıştı. Okulda 500 öğrenci ve öğretmenin olduğu belirtilmişti.