KAYSERİ, () - ERCİYES Üniversitesi’nde (ERÜ) kayıtlar, 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak. Üniversiteye bu yıl 9 bin 811 yeni öğrenci kayıt yaptıracak.
Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilerin kayıtlarını rahat yapabilmeleri için kampus içerisinde geniş önlemler aldı. Öğrenciler, kazandıkları okulların öğrenci işleri birimlerine başvurarak kayıtlarını yaptırabilecek. İnternet üzerinden ön kayıt yaptıran öğrenciler kendilerine verilen randevu saatinde kayıt masalarına başvurmaları halinde 5 dakika gibi kısa bir sürede kayıt işlemini tamamlayabilecek.
Erciyes Üniversitesi’nde 2014-15 Eğitim-Öğretim Yılı kayıtlarının, 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacağı, Üniversiteye bu yıl 9 bin 811 yeni öğrencinin kayıt yaptıracağı bildirildi. Ayrıca, özel yetenek sınavı, dikey geçiş, yatay geçiş ve yabancı öğrenci sınav yoluyla gelecek öğrenciler ile birlikte üniversiteye kayıt yaptıracak öğrenci sayısının yaklaşık 12 bini aşması bekleniyor. Kayıtlar sonunda, Erciyes Üniversitesi’nde öğrenci sayısının toplam 55 bine ulaşmasının beklendiği ifade edildi.
Öğrencilerin kayıtlarının sorunsuz ve rahat yapılabilmesi için, Erciyes Üniversitesi geniş önlemler alındı. Kayıtlar bu yıl fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu ve enstitüler binalarında yapılacağından, okullarda Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından 'Kayıt Merkezleri' oluşturuldu. Kayıtlar sırasında, üniversiteyi tanıtmak amacıyla öğrencilere bir dizi bilgilendirici hizmet de verilecek.

FOTOĞRAFLI