Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, () - KAYSERİ'deki Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, "Hakimin bağımsızlığı sağlanmalıdır" dedi.
ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Yürürlükteki Hukukun Kaynağı Olarak Tabii Hukuk' konulu konferansa İTİCÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hatemi, mevcut hukuk sistemi hakkında bilgiler vererek, şöyle konuştu:
"Almanya'da üniversitelerde YÖK yoktur ama akademik geleneklere riayet edilir. Milli Eğitim Bakanlığı üniversiteler alanında yetkilidir. Bunun gibi değerler kurmak, yine çeşitli baskı gruplarının takımlara ayrılmasının etkisidir. Takımların sorumluluğu bizde çok güç işler. İmkansız hale getirilmiştir. Yargıtay hakimin yargılanabilmesi için, Yargıtay kurulunun ilgili kurulu buna izin vermelidir. Herkes sorumlu olmalıdır. Her kamu görevlisi sorumluluğunu bilmelidir. Hakimin bağımsızlığı sağlanmalıdır."
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Hatemi'ye ERÜ Hukuk Fakültesi'nce hediye verildi.

FOTOĞRAFLI