İSTANBUL, 24 Ekim () - Turkcell'in gelirleri, mobil internette ve Superonline satışlarındaki hızlı büyümeyle yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6 artışla 3.16 milyar liraya, nek kârı da 755 milyon liraya yükseldi.

Turkcell'den yapılan açıklamada, "Büyümede itici güç yüzde 38.0 artan mobil internet gelirleri ve yüzde 38.2 oranında büyüyen Turkcell Superonline oldu" denildi.

Açıklamaya göre, Türkiye'de akıllı telefon kullanıcı sayısı 12 milyona dayanırken, Turkcell şebekesindeki akıllı telefon oranı da yüzde 37 düzeyine ulaştı.

Turkcell’in üçüncü çeyrek sonuçlarını yorumlayan Genel Müdür Süreyya Ciliv; "Önümüzde teknolojinin etkisiyle dönüşen yeni bir dünya var. Yeni dünyada, mobil platformlar ve bulut üzerinde yükselen servis ve ürünler var" dedi ve ekledi:

"Takım olarak Turkcell’in güçlü network altyapısını hem müşterilerimizin hem de tüm Türkiye’nin hizmetine sunuyor, yeni dünyada en iyi çözüm ortakları olarak onlarla birlikte yürüyoruz. Önümüzdeki dönemde de teknolojimizle, inovasyon gücümüzle ve üstün network’ümüzle müşterilerimizin yanında olmaya, onların işini geleceğe taşımaya devam edeceğiz."

Açıklamaya göre, yılın üçüncü çeyreğinde Turkcell 97 bin yeni abone kazandı ve faturalı abone sayısı ise bir önceki çeyreğe göre 295 bin arttı. Böylece, faturalı abonelerin toplam abone içindeki payı yüzde 42.6’ya yükseldi. Turkcell’in Türkiye’deki toplam abone sayısı ise 34.7 milyon oldu.