İZMİR Adliyesi'nde memur olan 38 yaşındaki Hüseyin Leylek, 'sıfır kilometrede' yetkili bayiden aldığı otomobilin, sağ arka kapısının orijinal olmadığını iddia ederek 'Gizli ayıplı' mal satıldığı gerekçesiyle aracın yenisiyle değiştirilmesi talebiyle dava açtı.
Adliye personeli Hüseyin Leylek, 2013 model 35 KB 3594 plakalı otomobilini yetkili bayiden sıfır kilometrede aldığını, bir süre önce oto yıkamacıya götürdüğü aracını  burada tesadüfen gören bir kaporta ustasının, aracın sağ arka kapısının değişik olduğunu söylediğini belirtti. Kapının gerçekten orijinal olmayabileceğini düşünen Leylek, bunun üzerine oto sanayi sitesinde birkaç kaporta ustasına aracını gösterdiğini ve hepsinin aynı şeyi söylediğini söyledi.
İlgili firmaya başvurduğunu, ancak firma yetkililerinin herhangi bir sorumluluk kabul etmediğini bildiren Leylek, aracın orijinal olup olmadığının belirlenmesi için avukatı aracılığıyla bilirkişi raporu alınmasını sağladığını dile getirdi. Raporda da aracın sağ arka kapısının orijinal olmadığının tespit edilmesi üzerine Leylek, İzmir 2'nci Tüketici Mahkemesi'ne, yetkili bayiden sıfır aldığı otomobilin 'Gizli ayıplı' olduğunu belirterek yenisiyle değiştirilmesi istemiyle dava açtı. Bu durumun kabul edilemez olduğunu söyleyen Leylek, daha önce de benzer sorunlarla karşılaşan tüketicilerin, 'gizli ayıplı' mallarının yenileriyle değiştirildiğini belirtti.

FOTOĞRAFLI