Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, 2009, 2010, 2011 yıllarındaki rütbe yükseltme sınavlarında kopya çekildiği sebebiyle 30 ilde 470 komiser ve komiser yardımcısının rütbelerinin sökülmesinin peşinden yeni bir adım geldi.


Eğitim Daire Başkanlığı'nın girişimleriyle başlatılan faaliyet sonucunda aynı gerekçeyle 1000'nin üzerinde başpolisin de rütbelerinin söküleceği öğrenildi.


KARAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA UYGULANACAK


Hukuk müşavirliğinin usulsüzlük iddialarını göz önünde bulundurarak başlattığı rütbe sökme işlemi çalışmalarının kapsamı genişletildi. Danıştay kararının peşinden başpolislerle alakalı dosya da tamamlandı. Kopya çektiği belirtilen binden çok başpolisin önümüzdeki hafta rütbelerinin söküleceği öğrenildi.


ÖSYM DE YAPTIĞI İNCELEMELER SONUCUNDA KOPYA DEDİ


Öte yandan rütbelerinin sökülmesine karar verilmekte olan bazı komiser ve komiser yardımcıları, iddiaların asılsız olduğunu ortaya koyarak bölge idare mahkemesine mürracaat da bulundu. Fakat polislerin iddiaları ÖSYM tarafından çürütüldü.


Yapılan çalışmalar istikametinde imtihan kâğıtları incelenen 470 paralel emniyetçinin kopya çektiği kanıtlandı. ÖSYM tarafından gercekleşen çalışmayla yanlışlardaki ortaklığı tespit edilerek, kopya kararı verildi. Bölge idare mahkemesinde hak arama girişiminde bulunan komiserlerin, haksızlığa uğradık iddiaları asılsız çıktı.


SORUŞTURMA GENİŞLEYECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği tarafından yürütülen ve 2009, 2010 ve 2011 yıllarına yönelik yürütülen kopya soruşturmasının daha da genişleyeceği öğrenildi.


Başpolis Memurluğu  nedir?

Çalışma süreleri 10 sene ve üzeri polis memurlarından sicili düzgün olanlar 'başpolis' rütbesi alabiliyor. Hem başpolis hem de kıdemli baş polis memuru kadrolarına atama yapılması için yazılı imtihan yapılıyor. Atamada sadece yazılı imtihan sonuçları değil, bazı kriterler de dikkate alınıyor. Belirlenen kriterlere uyan ve en az on sene fiilen görev yapmış, 35 yaşından gün almış polis memurları arasından başpolis memuru kadrosuna atamalar gerçekleştiriliyor.