Gediz Üniversitesi Kariyer Günleri, 3’üncü kez gerçekleştirildi. Geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de iş dünyasından birbirinden değerliisimler katıldı. Gediz Üniversitesi Kariyer Kulübü’nün gerçekleştirdiği 2 günlük etkinlikte ilk olarakArkas Holding CEO’su Önder Türkkanı konuştu.

Tükkanı, hem kendi deneyimlerini hem de deniz taşımacılığında dünyanın en iyileri arasında yer alan Arkas’ın bugünlere nasıl geldiğini anlattı, Gedizli gençlere altın değerinde tüyolar verdi. Tükkanı, yeteneklerini keşfetmeleriniistediği öğrencilere şöyle seslendi: “Yeteneklerinizibilirseniz neler yapabileceğinizi de, neler yapamayacağınızı da bilmiş olursunuz. Sonrasında ise başarmayı istemek, bilgiden katma değer sağlayabilmek, bilgiyi faydaya dönüştürmek önemli. Kurduğunuz her ilişki bir gün mutlaka referans olacaktır. Banka yöneticiliği yaptığım dönemde Arkas Holding müşterimdi. O dönemdeki ilişkilerimiz beni bugünkü görevime taşıdı. Bir de işini ve işyerini sevmek gerekiyor. Eğer işinizi sevmiyorsanız, hedefleriniz doğrultusundakendinizi motive edemiyorsanız ve çalıştığınız yere aidiyet duygusu hissetmiyorsanız başarılı olmanız zor.”

Okurken mutlaka çalışın

Daha sonra kürsüye Alfemo Mobilya Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu çıktı. 60 ülkeye ihracat yapan, en son İngiltere’de mağaza açan Davulcuoğlu, hukuk eğitimi görüp aile şirketleri Alfemo’da nasıl yöneticilik koltuğuna geçtiğini paylaştı. Aynı zamanda İzmir Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi olan Davulcuoğlu, çocukluk yıllarından bu yana iş hayatının içinde bulunduğunu dile getirdi, şunları söyledi: “Sadece üniversite eğitimi yetmez, okurken sahaya inmeli, hangi alanda çalışılacaksa oranın tozu yutulmalı. Gençlerimize mezun olmadan çalışmaya başlamalarını tavsiye ediyorum. Eğer diplomanıza ve okurken öğrendiğiniz teorik bilgilere bir de deneyim eklemişseniz size kapılar açılacaktır. Makam ve masa peşinde asla koşmayın, sadece işinize odaklanırsanız zaten siz istemeseniz de bunlar size sunulacak.”

Huzurlu insan başarır

Önder Türkkanı ve Ramazan Davulcuoğlu’nun ardından Tek Kablo CEO’su Dr. Sakit Samedov, Gediz Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Bir dönem Petkim’de genel müdür yardımcılığı yapan Dr. Samedov, sevmeyi bilenin, sevgisini ifade edebilenin ve sahip olduğu değerlerin kıymetini kaybetmeden anlayabilenin iş hayatında daha başarılı olduğuna dikkat çekti. Dr. Samedov, “Ailesini ve arkadaşlarını koşulsuz seven insan huzurlu insan demektir. Huzurlu insan başarıya daha yakındır. Ayrıca ulaşılamayacak hedef yoktur. Tek gereken, o hedefe ulaşmayı sağlayacak çabayı gösterebilmek” dedi.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de katılımcılara teşekkür etti. Prof. Dr. Çevik, “Dünya arenasında boy gösteren, küresel çapta rekabet edebilen böyle önemli firmaların yöneticilerinin anlattıkları, gençlerimizin geleceği açısından altın anahtardan farksız” diye konuştu.