Memur-Sen Konfederasyonu’nun 62. Hükümetten taleplerini, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılan iş güvenliği ve çalışma hayatıyla ilgili bilgilendirme toplantısına taşıyarak, Başbakan Davutoğlu’na iletti.


Genel Başkan Gündoğdu,Başbakan Davutoğlu' na.memurların emekli ikramiyesi mağduru olduğunu belirterek, Memurların mutlu olmak için değil, daha fazla mutsuzluk yaşamamak için emekliliğe sıcak bakmadığını söyledi.



Emekli ikramiyesinde 30 yıllık süre sınırının kaldırılması noktasında çalışma yapılmasını belirten Genel Başkan Gündoğdu, memurların mutlu olmak için değil, daha fazla mutsuzluk yaşamamak için emekliliğe sıcak bakmadığını söyledi.

Gündoğdu, “Kamu görevlilerinin emekli ikramiyeleri, çalıştıkları süre daha uzun olsa da maksimum 30 yıl üzerinden ödenmektedir. Diğer taraftan, ikramiye ödenmediği halde 30 yıllık çalışma süresini tamamlayanlardan sosyal güvenlik primi kesintisi yapılmaya devam edilmektedir. Bu ise kesinti yapılırken 30 yıl sınırının uygulanmaması, ikramiye ödenirken 30 yıldan fazla sürenin dikkate alınmaması çelişkisini ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle, emekli ikramiyesinin ödenmesinde 30 yıl sınırının kaldırılmasını istiyoruz..” diye konuştu.


AYDINSES-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN