Aydın Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, ilçede görevli polis memurlarının dış görünümlerine dikkat etmesi gerektiğini belirterek elinde sigara bulunan bir üniformalının şık durmadığını ifade etti.

İlçede görev yapan yaklaşık 350 polis memuruyla Kuşadası Ticaret Odası toplantı salonunda biraraya gelen Aksoy, yaptığı konuşmada polisin asker kadar disiplinli, anne kadar şefkatli, hukukçu kadar da adil olması gerektiğini ifade etti.

Polisin kutsal bir görev yaptığını, devletin varlığının polisiyle mümkün olduğunu anlatan Aksoy, polisin diğer devlet görevlilerine göre çok daha disiplinli olması gerektiğini söyledi.

Aksoy, "Küçük bir disiplinsizlik başta sizin hayatınıza, ailenizin büyük sıkıntılar yaşamasına, teşkilata, ülkeye ve devlete zarar verir. Birinci göreviniz kanun hakimiyetini sağlamak, suçu önlemek, suçluyu yakalayıp adalet önüne çıkarmak ve kamu düzenini sürdürmektir" dedi.

"Resmi üniformalı bir polisin elinde sigara hiç şık durmuyor"

Polisin dış görüntüsüyle de örnek teşkil etmesi gerektiğini kaydeden Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Resmi üniformalı bir polisin elinde sigara hiç şık durmuyor. Şıklığın ötesinde güven veren bir görünüm oluşturmuyor. Eli cebinde bir polis olmuyor. Demek ki bir görünüm meselemiz var. 'Efendim biz bu kadar çalışıyoruz ne yapalım?' diyorsunuz. Halkın, vatandaşın görmeyeceği bir yerde tamam. Fakat halkın gördüğü yerde, özellikle nöbette veya vatandaşla yüz yüzeyken görünümümüze çok dikkat edeceksiniz.

Görünümünüzün hemen arkasından tutumunuz çok insancıl, anlayışlı olmalıdır. Dış güvenlikte düşmanla çatışabiliriz, ona acımayabiliriz, kötü yaklaşabiliriz. Ama iç güvenlikteki muhatabımız suçlu da olsa kardeşinizdir. O yüzdendirki, iç güvenlik teşkilatı, disiplinli, şefkatli ve hukukçu kadar da adil olmalı."

Aksoy, polisin ticari faaliyetlere girmesinin de doğru olmadığını sözlerine ekledi.

Toplantı daha sonra basın kapalı devam etti.