Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Süleyman Pamuk'un paralel yapının UYAP sistemine hakkında sahte Tefecilik ve Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği seklinde suç kayıtları girmesi nedeniyle 4 yıldır terfi alamadığı ortaya çıktı

Uzun yıllar Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'nde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden sorumlu emniyet müdür yardımcısı olarak görev yapan Süleyman Pamuk, 4 yıl önce 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi etti. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen faal bir görev alamadı.

VATANDAŞ GİBİ RUHSATA BAŞVURDU

O dönem MHP MYK üyeliği yapan Ahmet Barış Sanal'ın UYAP'ta adına açılmış sahte suç dosyalarının ortaya çıkması üzerine Sanal, Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk'a da böyle bir şeyin yapılmış olabileceğini ve GBT kontrolü yaptırmasını söyledi. Süleyman Pamuk, Emniyet Müdürü hakkında böyle bir şey yapılamayacağını söylese de 2013 yılının Temmuz ayında bir vatandaş gibi Ruhsat Şube Müdürlüğü'ne giderek işlem yaptırmak istedi.

UYAP'TAKİ KAYITLAR ŞOK ETTİ

Silah Ruhsat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları, 1. Sınıf Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk'a, 'Müdürüm UYAP'ta adınıza açılmış, 'Tefecilik' ve 'Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahtecilik' suçlamalarıyla ilgili 2 suç dosyanız var. Bu dosyalar açıkken size herhangi bir işlem yapmamız söz konusu değil' dedi. Birinci sınıf emniyet müdürü olmasına rağmen 4 yıldır faal görev alamayan Pamuk böylece Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kendisine neden faal görev vermediğini tespit etti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Pamuk'un durumu farkedip adli süreci başlatması üzerine UYAP'taki sahte suç kaydı silindi ve yargıdaki paralel yapı alelacele takipsizlik kararı verdi. Pamuk'un başlattığı bireysel başvurusuyla ilgili süreç ise devam ediyor. Uğradığı silahlı saldırı sonucunda tedavisi devam eden Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ülker'in yerine İl Emniyet Müdürü olarak UYAP mağduru olan Pamuk tayin edildi.

Ortaya çıkan bu tablo, paralel yapının kendisinden olmayan emniyet mensuplarının terfi almasını engellemek için sahte suç uydurup, bunları UYAP'a bile girecek kadar gözünü kararttığının göstergesi oldu.