İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın TBMM bütçe görüşmelerinde,polislerin özlük hakları ve maaşlarındaki artışın en çok kendi hükümetleri döneminde yapıldığı açıklamasına, polislerden tepki geldi.

 Polisler,Bakan Ala'nın açıklamalarına " Polis memurları dayanışma grubu " adlı sosyal paylaşım sitesinde tepkilerini şöyle dile getirdiler.

Bu gün TBMM de 2015 yılı bütçe görüşmelerinde Bakan ALA . Polislerin Özlük hakları ve maaşlarındaki artışın en çok kendi Hükümetleri zamanında çalışma yapıldığını söyleyerek 2002 yılında bir polisin 593 TL Maaş aldığını 2014 te ise yeni bir polisin 2659TL alarak maaşlarında %300 artış olduğunu söyleyerek yapılan yer değiştirmelerle alakalı olarak ta bilgiler vermiştir.

Alana asla sözümüz olmaz kimsenin maaşında da yoktur gözümüz. AmaHemşire, Astsubay, Vaiz, Öğretmen gibi mesleklere yapılan 2002 ve 2014 arasında %400 lerde bunları neden yutuyorsunuz.

Sayın Bakan Siz bir defa Vekil bile değilsiniz, seçimlerde de Vekil Adayı bile Yapılacağınız düşünmüyoruz zira kulislerde sizi Bakan yapanların pişman olduğu bile söylenmektedir. İsabetli de olur .

Polisler hakkında konuşurken YALAN konuşmayınız. Polislerle ilgili en çok iyileştirmeler Rahmetli Erbakan ve Ecevit tarafından yapılmış ve onlardan sonra Polisler hep Perişan olmuşlardır.

Sayın Bakan 165 saat çalışan diğer Devlet dairelerindeki memurların maaşlarının, özlük Haklarının neler olduğunu bilmiyor gibi siniz. ?

Bizler O memurlar gibi çalışmaya aynı maaşları almaya aynı Haklara sahip olmayı gerçekten çok istiyoruz.

Polis 2650TL maaş alıyor derken, Fazla çalışmanın içerisinde olduğunu, Yemek Parasının içerisinde olduğunu, Görev Tazminatının içerisinde olduğunu neden söylemiyorsunuz. Bu Tazminatları çıkartın polisin maaşı kaç TL ye iniyor.

Yada şöyle diyeyim diğer memurlar gibi çıplak maaşa Polis razı ve diğer memurlara verilen mesai, izin gibi konuları polise verin bakalım polisin maaşları yaptığı hizmete göre nerelere geliyor. Zahmet etmeyin biz hesapladık bir polisin maaşı 5800TL ye geliyor.

Ağzını açan yalan konuşuyor, yalan kervanına sen daha hızlı ayak uydurdun. Polisle alakalı yalan konuşmayı bırakın ve Hakları için doğru düzgün konuşun .

Yazılacak o kadar çok şey var ki , Devletin tepesinden,İktidar partisine, Muhalefetinden, Gelmiş geçmiş bütün Bakanlarına kadar hepsi Polisi kandırmıştır. Kandırmaya da devam ediyor.

Bir sendikamız olsaydı hiç biriniz ses çıkartamazdınız. İmamların bile 8 tane sendikası var ama hepsinin Kıblesi aynı. Polisten bu kadar korkmayın, zira onlar sizlerden daha çok Adil kişilerdir.


POLİS HER AY 10 ÇEYREK ALTIN KAYBEDİYOR..!


Bakan ALA , En çok kendilerinin polise baktığını söylüyor ya ;

2002 yılında 1 polis maaşıyla bir ayda 27,7 çeyrek altın alınıyordu,
2014 yılında 1 polis maaşıyla bir ayda 17,7 çeyrek altın alabiliyor.

Şimdi Sayın Bakan her ay 10 çeyrek altın paramız kaybolmuş ortadan.

Nerede bizim çeyrekler ?

Hesap ortada yalana gerek yok.."