Murat DELİKLİTAŞ / İstanbul () İSTANBUL Kobani Dayanışma Platformu üyesi bir grup, Kobani'ye yardım koridoru açılması talebiyle Tünelden Galatasaray Meydanına yürüdü. Burada yapılan basın açıklaması ile taleplerini okuyan eylemciler olaysız dağıldı.



Beyoğlu Tünel Meydanında toplanan İstanbul Kobani Dayanışması Platformu üyesi yaklaşık 100 kişi, “IŞİD’e desteğe son. Kobaniye yardım koridoru açılsın” yazılı pankart açarak Galatasaray Meydanına yürüdü. Eylemciler sık sık “IŞİD’e değil Kobani’ye destek” “Her yer Kobani her yer direniş” şeklinde slogan attı.



Galatasaray Meydanında, grup adına bir basın açıklaması yapan Hıdır Doğan “Bir kez daha Kobani halkının direnişi ile yan yana olduğumuzu göstermek için sokaklardayız. Bizler devletin savaş politikalarını teşhir ederken taleplerimizi haykırmaya devam edeceğiz. Taleplerimiz nettir. IŞİD’e verilen her türlü destek kesilsin. Kobaniye yardım koridoru açılsın. Rojava’nın statüsü tanınsın. İşgal ve savaş tezkeresi geri çekilsin” dedi.Grup üyeleri yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.



(FOTOĞRAF)