İZMİR, ()- İZMİR'de, uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan 3 ayrı operasyonda yaklaşık 193 kilo esrar ve 345 gram bonzai ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 5'i tutuklandı.

Narkotik Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen Cuma günü, uyuşturucu tacirlerine yönelik kentte 3 ayrı operasyon düzenledi. Bornova ilçesi Yeşilova semtinde bir depoda yüklü miktarda esrar bulunduğu bilgisini edinen ekipler, buraya baskın yaptı. Operasyonda E.S., M.T. ve Ü.A. yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilere ait bir araçta ve depoda yapılan aramada 190 kilo 400 gram esrar, kurusıkıdan bozma tabanca ile pompalı tüfek ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, tutuklandı.

Yine Bornova ilçesinde, bir işyerinde esrar satıldığı bilgisine ulaşıldı. Buraya yapılan baskında M.D. adlı şüpheli yakalandı, işyerinde yapılan aramada ise 2 kilo 500 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan M.D.'de işlemlerinin ardından sevk edildiği mahmekece tutuklandı. Son olarak aynı gün Bayraklı'da yapılan 3'üncü bir operasyonda, 345 gram bonzai maddesi, 80 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan O.K. de mahkemece tutuklandı.

Öte yandan hafta boyunca kentte başlatılan çalışmalar kapsamında çok sayıda uyuşturucu satıcısının yakalandığı, küçük çaplı esrar, bonzai gibi uyuşturucu maddelerinin ele geçirildiği kaydedildi.

KÖ(SSA) (FOTOĞRAF)