Sivil kıyafetli üç asker, Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezinde, yüzleri maskeli iki teröristin silahlı saldırısına uğradı. Askerlerden ikisi olay yerinde, biri de kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Sivil kıyafetli üç asker, Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezinde, yüzleri maskeli iki teröristin silahlı saldırısına uğradı. Askerlerden ikisi olay yerinde, biri de kaldırıldığı hastanede şehit oldu.Olay ilçenin en merkezi yeri Cengiz Topel Caddesi’nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Caddenin kalabalık olduğu sırada kimliği belirsiz kişiler, sivil kıyafetli üç askere silahlı saldırıda bulundu.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, şehitlerden ikisinin uzman çavuş, birinin de er olduğunu açıkladı. Saldırının, Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde gerçekleştiğini kaydeden Vali Canbolat, olayla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.

GENELKURMAY: 1 UZMAN ÇAVUŞ, 2 ER ŞEHİT

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde akşam saatlerindeki silahla saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, şehitlerden 2'sinin er, 1'inin uzman çavuş olduğunu açıkladı.
Genelkurmay'ın internet sitesine saat 18.00'de konulan açıklama şöyle:
"Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova ilçe merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ELEKTRİK MALZEMESİ ALMAYA ÇIKMIŞLARDI

Şehit askerlerin Harunan Karakolu'nda görevli oldukları ve elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine geldikleri belirtildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Saldırının ardından Genelkurmay Başkanlığı saat 18.00'de internet sitesinde paylaştığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova İlçe Merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."