Akp ve CHP’nin, son seçim sonuçlarına bakınca, seçime katılanların % 70’inin oyunu almış partiler olduğunu görüyoruz.
Bu partilerden AKP, Bülent Arınç’ın söylediklerinden anlıyoruz ki; nerede ise hain bölücü Öcalan’ın itibarının peşine düşmüştür. Diğeri de isyanlara ve hainlere sahip çıkmak gibi onunla bir yarış içindedir!
Bir memlekette, güvenlik ve adalet kalmamışsa halk perişanlık içinde demektir. Size Türkiye’de güvenlik ve adalet varmı diye sorayım, cevabını da siz verin!
Eğer ülkede devlet düzeni sarsılmış ise, sahip olduğunuz maddi varlıklarında hiç bir önemi yok demektir.
Siz istediğiniz kadar çocuklarınızı okutun, adam etmeye ve onlar istikbalde rahat etsin diye mal toplamaya ve miras bırakmaya çalışın, devlet yoksa bunların hiç biri beş para etmeyecektir.
İşte Akp’nin bizi getirdiği nokta, devletin olup olmadığının tartışıldığı bu noktadır.

Görülen o ki; devlet sadece kendisine karşı askerlik ve vergi başta olmak üzere bütün görevlerini yerine getirmeye çalışan mazlum vatandaşa kendini göstermektedir.
Terörist, dolandırıcı, rüşvetçi, faizci, bölücü ve her ne kadar suçlu ve suç potansiyeli taşıyan kişi ve örgüt varsa, devlet onların karşısında bulunmamaktadır.
Akp böyle de, CHP farklı mı? Bülent Arınç, Öcalan’ın itibarı konusunda endişeye düşmüş durumdayken, CHP’nin son kurultaydaki genel başkan adayı Muharrem İnce’de, Dersim İsyanı’nda olan biten için “Biz bir Dersim’liyi genel başkanımız yapmışız. Bundan iyi özürmü olur” dedi. Yani onlarda Akp ile aynı düşüncedeler. O zaman birbirlerini niye eleştiriyorlar?
Bunların al birini, vur ötekine. Bu sözlere ve davranışlara, ne yorum yapabilirsiniz ki?

Hepsinin yani Akp’nin ve CHP’nin içinde ulusalcılar dahil, duruşları bundan ibaret... Söz başka niyet farklı!
Hain çocuk katilini muhatap alan Akp iktidarı, getirip Öcalan’ın avukatını milletvekili yetmedi genel başkan yardımcısı yapan CHP! Neyi konuşacağız?
Neresi Atatürkçü, cumhuriyetçi, laikçi, demokrasiden ve hukukun üstünlüğünden yana bunların?

Birisi mübarek dinimiz İslam’ı diğeride Atatürk’ü ve cumhuriyet değerlerini, Türk Milletine karşı kullanıyor. Hepsi mikro etnik ırkçılıklarını, bu kılıflar altında gizliyor!
Dünyanın neresinde ihanetle müzakere olmuştur? Nerede isyancılardan ve hainlerden özür dilenmiştir? Hain Öcalan ne ise Seyit Rıza ve şürekasıda odur. Bugün ister Akp’de ister Chp’de olsun, pkk’yı muhatap almaya can atan ve Dersim’den dolayı özür kuyruğuna girenler, bu ihanetlerle işbirliği içinde olanlar veya geçmiştekilerin günümüzde yaşayan torunlarıdır.
Ancak bu iki siyasi kuruluş % 93’ü Türk Milletinden olan bu coğrafyada % 70’lik bir destek bulmaktadır. Bu bir çelişkidir ya da Türk Milletinin gerçeklerden uzak oluşunun bir göstergesidir. Türk Milleti siyasi tercihlerinde bir yanlış varsa, bunu sorgulamalıdır.

Türk Milleti, Osmanlı’nın yıkılışının hız kazandığı 1895 – 1918 arasındaki döneme, benzer gelişmeler içinde yaşamaktadır.
Bu durumdan kurtulmak için çok okumak, gezmek ve düşünmek gereklidir. Bir Atatürk çıksın diye daha çok beklersiniz ama milletçe Atatürkleşirsek ancak bu zorlu dönemeci geçebiliriz.
Yok Akp ile Chp’nin birbirinden farkı ama biz Türk Milletiyiz ve kendi söküğümüzü kendimiz dikmeliyiz.
Kızsanız bile yazdıklarım üzerinde düşünün...