Buket YETİŞSİN/DİDİM (Aydın), () - AYDIN'ın Didim İlçesi'nde tatil yapan sanatçı Banu Alkan, Didim Belediyesi'ni ziyaret ederek yeni albümünün ilk klibini Didim Apollon Tapınağı'nda çekmek istediğini söyledi.
Sinema oyuncusu, 'Afrodit' lakaplı Banu Alkan, tatil için geldiği Didim'de Belediye Başkanı CHP'li Deniz Atabay'ı ziyaret etti. Başkan Atabay ile Didim üzerine sohbet eden Alkan, "Didim Bodrum'dan sonra Türkiye'nin en güzel yeri" dedi. Didim'in zengin tarihi kaynaklar üzerinde bulunduğunu ifade eden Banu Alkan, "Zamanında değerlerimizi toplayıp yurt dışına götürdüler. Kültür Bakanı olsam ilk işim onları geri almak olur. Dünyada turizm artık kültür üzerinden yürüyor. Bizler hala bunun farkında değiliz" diye konuştu.
'ANTİK KENTLER BENİ HEYECANLANDIRIYOR'
Didim'de bulunan dünyaca ünlü Apollon Tapınağı ve Milet Antik Kenti'nin kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Alkan, yakında çıkacak olan 'Parfüm' isimli albümünün çıkış parçası olan 'Aşkın Kokusu' isimli şarkıya Didim Apollon Tapınağı ve Milet Antik Kenti'nde klip çekmek istediğini belirterek "Didim'in fahri elçisi olurum" dedi. Alkan ayrıca, Başkan Atabay'dan şehrin imar yapısının kültürel doku ile uyuşması konusunda ricada bulundu.
Başkan Atabay ise kendilerini ziyaret etme inceliğini gösteren Alkan'a teşekkür ederek, klip için Didim'i tercih etmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAFLI