BVS Group’a ait Günay’da sahne sırası ‘Romantik Şarkıların Prensesi’ Candan Erçetin’deydi. 36 yıldır müzikle iç içe olan ve geçen Haziran’da 16’ıncı albümünü çıkartan Erçetin programında bazen 60’lı yıllara gitti, bazen 70’li yıllara uzandı. Çoğunlukla da, son 19 yıldır albümlerinde söyleyip herkese sevdirdiği şarkılarını seslendirdi.

“BU GECE ŞARKILARLA DERTLEŞECEĞİZ”

Candan Erçetin programına 2009 senesinde çıkardığı ‘Kırık Kalpler Durağı’nda isimli albümündeki ‘Bahar’ isimli şarkıyla başladı. Sözlerini Ayşe Kulin’in yazdığı ve kendisinin bestelediği şarkıyı alkışlar arasında söyleyen sanatçı, parçayı bitirdikten sonra şöyle konuştu:

“Hoş geldiniz… Bu gece şarkılarla dertleşeceğiz!”

Söyleyeceği her yeni şarkıyı, her parçayı bitirdiğinde, sahnede nota sehpasının üstündeki oldukça kalın klasörün sayfalarını karıştırarak seçen Erçetin, ‘Bahar’ şarkısını tamamladıktan sonra da aynı şeyi yaptı. Ve şöyle devam etti:

“Bu klasördeki şarkıların hepsini söylemem mümkün değil ama seçeceğim. Tabii ki isteklerinize de yer vereceğim.”

O sırada konuklardan biri ‘Elbette’ diyerek istekte bulundu. 2000 yılında çıkardığı aynı isimli albümdeki şarkıyı söylemesini isteyen konuğuna tebessümle bakan sanatçı şöyle yanıt verdi:

“O şarkıyı söylemeden hiçbir yere gitmem merak etmeyin. Elbette söyleyeceğim.”

HEM DERTLENDİRDİ, HEM OYNATTI!

‘Olmaz’, ‘Yalnızlık’, ‘Sessiz Gemi’, ‘Yağmur’,
‘Git’, ‘Unutama Beni’, ‘Onlar Yanlış Biliyor’, ‘Kırık Kalpler Durağı’, ‘Meğer’, ‘Tek Başına’, ‘Milyonlarca Kuştuk’ ve diğerlerini coşkuyla söyleyen sanatçıya, hayranları hemen hemen tüm şarkılarda eşlik etti.

Nitekim, 17 yıl önce çıkardığı ‘Çapkın’ albümündeki Mete Özgencil ve Yıldız Usmanova şarkısı ‘Yalan’ı da konuklarla birlikte söyledi. Sanatçı şarkıyı son mısrası olan ‘Dünyada ölümden başkası yalan’ sözleriyle bitirdikten sonra yine klasörünü karıştırırken şöyle konuştu:

“Hayatın yükü her geçen gün ağırlaşıyor zaten; umarım öyle değildir, her şey yalan değildir. Umarım başka gerçeklerde vardır.

Programı süresince konuklarını hem dertlendiren hem de oynatan Candan Erçetin, biri beyaz diğer altın renkli birbirinden şık iki sahne kostümü giydi.

Candan Erçetin Fransızca şarkılarla hayranlarını romantizmin derinliklerine taşırken, Yunanca şarkılarla da Günay’ı dolduran hayranlarını coşturdu… Öyle ki saatler 01.30’u gösterdiğinde Günay’da tüm müzikseverler ellerinde peçeteleriyle ayaktaydı. BVS Group’a ait Günay Restaurant muhteşem bir müzik gecesi daha yaşıyordu. Ve yaklaşık 3 saat süren program tamamlandığında Candan Erçetin ile müzisyen arkadaşları tezarrühat eşliğinde sahneden ayrıldı.