TV8 ve Akşam gazetesi ile SKYTürk'ün de aralarında bulunduğu Turkmedya'nın satılmasının ardından bu kez de atv el değiştirdi.

DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Çalık grubu bir süredir ATV'yi elinden çıkartmak istiyordu. ATV'yi geçtiğimiz yıl yapılan görüşmelerde Turner Grubu (Time Warner) tarafından satın alındığı duyrulmuş; ancak satış gerçekleşmemişti. ATV'nin yeni sahibi Kalyon İnşaat, Kolin, Limak üçlü ortaklığı oldu.

ATV'NİN YENİ SAHİPLERİ


Çalık Grubu'nun TMSF ihalesinde 1.1 milyar dolara satın aldığı ATV-Sabah grubunun en önemli markası olan atv'nin yeni sahibi artık Kalyon İnşaat- Kolin - Limak ortaklığı sahip oldu. ATV'yi satın alan bu üç grubu cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olan İstanbul'daki 3'üncü havaalanı inşaatından biliyoruz. Hatırlanacağı gibi 4 şirketten oluşan Limak-Cengiz-Mapa-Kalyon-Kolin Ortak Girişim Grubu ihaleyi 22 milyar 152 milyon euro artı KDV ile kazanmıştı. Ortak Girişim Grubundaki 3 firma ATV'nin de yeni sahipleri oldu.

BİZ ATV'Yİ SATIN ALMADIK

Çalık grubunun ATV'yi sattığı iddia edilen Kalyon İnşaat, Kolin ve Limak konsorsiyumundan açıklama geldi. Medyaradar internet sitesine bir açıklama yapan konsorsiyum yetkilileri atv'yi satın almadıklarını ve medyaya girmeyi düşünmediklerini bildirdi. Bu konsorsiyumun daha önce de Akşam gazetesini satın alacağı iddia edilmiş ancak bu iddia da gerçekleşmemiş ve gazete Ethem Sancak'a satılmıştı.