17-25 Aralık operasyonlarının ardından eski bakanlardan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki suçlamaları soruşturan Meclis Komisyonu görüşmelerine ara verdi. Komisyon saat 18'de tekrar toplanacak. Yüce Divan oylaması için 14 komisyon üyesinden 8'in oyuyla karar verilebileceği belirtildi.

Komisyona ara verilmesinin nedeni eski bakanlarından Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış MASAK raporuna itiraz etmesi ve 4 eski bakanın Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporuna yönelik görüşlerinin ele alınması olduğu belirtildi.

'YÜCE DİVAN' OYLAMASI ERTELENDİ

Meclis Soruşturma Komisyonu'nda 4 eski bakan ile ilgili bugün yapılması beklenen 'Yüce Divan' oylaması 5 Ocak 2015 tarihine ertelendi.


DÖRT ESKİ BAKAN NE İLE SUÇLANIYOR?

Egemen Bağış, "Zarrab'ın otel kiralama girişimine ve yakınlarının vize işlemlerine aracılık etmek, hakkında soruşturma olup olmadığını araştırtmak, basında çıkacak haberleri engellemeye çalışmak", Muammer Güler, "Maddi menfaat karşılığında Zarrab'a trafikte emniyet şeridi imtiyazı sağlamak, Zarrab'ın yakınlarının vize işlemlerine aracılık etmek, Zarrab'ın takip edilip edilmediğini soruşturtmak ve basında çıkacak haberleri engellemeye çalışmak", Erdoğan Bayraktar, "İmar usulsüzlüklerine göz yummak, bakanlıktan iş alan bazı şirketlerin yemek işlerinin yakınlarının ortağı olduğu şirketlere verilmesini sağlamak", Zafer Çağlayan, "Maddi menfaatler karşılığında Reza Zarrab'a altın ticareti için imtiyaz sağlamak ve Gana'dan getirilen kaçak altınlarla ilgili soruşturmayı engelleyip Dubai'ye çıkışını sağlamak." ile suçlanıyor.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: KOMİSYON ERTELEME KARARI ALMIŞSA TEKNİK SÜRECİ İLE İLGİLİDİR