Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 27 Ağustos'ta yapılacak olağanüstü kongreye Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan adayları olarak sunulacağını belirterek, "Ekseriyetle, belki ittifakla Davutoğlu'nun genel başkanlığa seçileceğine inanıyorum" dedi.
Mehmet Ali Şahin, Karabük'te yerel bir televizyon da muhabir olarak çalışan Tuncay Atay ile Fikriye Atay çiftinin düğün törenine katıldı. Şahin, düğüne katılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin, 27 Ağustos’ta yapılacak olan olağanüstü kongreye Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkan adayları olarak sunulacağını ve ekseriyetle belki ittifakla Ahmet Davutoğlu’nun genel başkan seçileceğine inandığını söyledi. Kongre sonrası Davutoğlu’nun Başbakanlığı üstleneceğini belirten Şahin, "Bu Ak Parti için yeni bir dönemdir. Çünkü kuruluş anından şu ana kadar Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlık ve başbakanlık yaptığı Ak Parti iktidarında 2’nci bir isim bu sorumluluğu üstlenmiş olacak. Ahmet beyin bu görevi layıkıyla yerine getireceğini, başbakanlık sorumluluğunun da bilinci ile hareket ederek ülkemize çok önemli hizmetleri yapmaya Ak Parti olarak devam edeceğimize inanıyorum" dedi.
İÇİMDEN GÜLÜYORUM 
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Ağustos itibariyle siyasi parti üyeliğinin düştüğü, milletvekilliğinin sona erdiği iddiasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunun hatırlatılması üzerine Şahin, şöyle dedi: "Kasaba avukatı anlayışı ile hareket ederseniz her girdiğiniz veya her başvurduğunuz yerden 'red' cevabı almanız gayet doğaldır. Ne anayasayı doğru dürüst yorumluyabiliyorlar ne cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili yasayı doğru dürüst yorumluyabiliyorlar ne Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının vermiş olduğu cevabı algılayabiliyorlar. İşleri güçleri ellerinde birer dilekçe oradan oraya koşarak muhalefet yaptıklarını zannediyorlar. Ben de içimden gülüyorum bu yapılanlara doğrusu." 
HALKIN SEÇTİĞİ CUMHURBAŞKANI YEMİN EDECEK 
İlk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanının yemin edeceğini ve bu yüzden önem arz ettiğini hatırlatan Mehmet Ali Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Daha önce de 11 cumhurbaşkanı yemin etti ve görevine başladı. Ama bunun farkı halkın seçtiği bir cumhurbaşkanının ilk defa Yüksek Seçim Kurulu'nun gönderdiği mazbatanın meclis başkanımız tarafından verilmesi şeklinde o gün törenler yapılacak. Sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yemin ederek görevine başlayacak. Bu da Türkiye için yeni bir adımdır, bir yeniliktir. O yüzden biz 'yeni Türkiye' diyoruz. Artık Türkiye çok daha demokratik, insan hak ve özgürlüklerine çok daha önem veren bir ülke olarak yoluna inşallah daha hızlı şekilde devam edecektir." 

FOTOĞRAFLI