ANKARA () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 49 rehinenin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, "IŞİD teröristlerinin şiddet ve zorbalığı aylarca Hükümet tarafından sineye çekilmiş, böylece Türkiye'nin eli kolu bağlanmıştır. Çok şükür 101 günlük zulüm ve eziyet döngüsü bugün sonlanmıştır. Fakat IŞİD'le hangi pazarlıkların yapıldığı, vatandaşlarımızın özgürlüğü karşılığında nelerin vaat edildiği henüz gizemini korumaktadır. Değişik zeminlerde yürütülen müzakerelerin iç yüzü elbette gizli saklı kalmayacaktır" dedi.
Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada 49 rehinenin kurtarılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle dedi:
"IŞİD terör örgütü 11 Haziran 2014 Çarşamba günü Musul'daki diplomatik misyonumuza baskın düzenlemiş, Başkonsolosumuzla birlikte Başkonsolosluk personelini hiçbir vicdan sahibinin kabullenmeyeceği yöntemlerle tutsak almıştır. Aralarında bebek ve kadınların da bulunduğu 49 kişi 101 gündür silahların gölgesinde esaret hayatı yaşamıştır. IŞİD teröristlerinin şiddet ve zorbalığı aylarca Hükümet tarafından sineye çekilmiş, böylece Türkiye'nin eli kolu bağlanmıştır. Çok şükür 101 günlük zulüm ve eziyet döngüsü bugün sonlanmıştır. IŞİD'in zorla ve tehdit yoluyla tutsak aldığı 46'sı Türk vatandaşı olmak üzere 49 kardeşimiz özgürlüklerine bugün itibariyle kavuşmuştur. Sevincimiz büyüktür."
"HENÜZ GİZEMİNİ KORUMAKTADIR"
"IŞİD'le hangi pazarlıkların yapıldığı, vatandaşlarımızın özgürlüğü karşılığında nelerin vaat edildiği henüz gizemini korumaktadır" diyen Bahçeli, yazılı açıklamasına şöyle devam eti:
"Vatandaşlarımızın sağ salim evlerine dönmeleri, sevdikleriyle ve aileleriyle buluşmaları hiç şüphesiz hepimiz adına mutluluk verici bir gelişmedir. Bu vesileyle IŞİD'in elinden kurtulan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, aileleriyle birlikte huzur ve esenlik diliyorum. Haksız, hukuksuz, ahlaksız ve gayri meşru şekilde tutsak alınan Türk vatandaşlarının serbest bırakılarak ülkelerine dönmeleri önemli ve sevindirici bir olaydır. Kaldı ki bu gerçeği inkar etmek akla ve vicdana aykırıdır. Fakat IŞİD'le hangi pazarlıkların yapıldığı, vatandaşlarımızın özgürlüğü karşılığında nelerin vaat edildiği henüz gizemini korumaktadır."
"AKP 101 GÜNLÜK AYIP VE REZALETİ KAPATMANIN TELAŞINA KAPILMIŞTIR"
Ak Parti hükümetini eleştiren Bahçeli, "Hükümet'in 101 günlük perişanlığını ve acziyetini daha da perçinlemiştir. Ayrıca, vahşi terör örgütünün, sanki Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit bir muhatabı gibi ima ve lanse edilmesi Hükümet'in 101 günlük perişanlığını ve acziyetini daha da perçinlemiştir" dedi. Bahçeli açıklamasında, "AKP, zaaf ve açıklarını örtebilmek için dört bir koldan zafer edebiyatına sığınmış, 101 günlük ayıp ve rezaleti kapatmanın telaşına kapılmıştır. Dahası Hükümet'in, aylarca mağdur olmuş 49 kardeşimizin sırtından siyaset ve istismar yapması da en hafif tabirle samimiyet ve insaf noksanlığıdır" ifadelerine yer verdi.
"YÜRÜTÜLEN MÜZAKERELERİN İÇ YÜZÜ ELBETTE GİZLİ SAKLI KALMAYACAKTIR"
Bahçeli, "IŞİD ile AK Parti arasındaki temas trafiğinin, değişik zeminlerde yürütülen müzakerelerin iç yüzü elbette gizli saklı kalmayacaktır. Partimiz, IŞİD'in tutsak aldığı 49 kardeşimizin haklı sevincini paylaşırken, teröristlerin zalimliğini, bölgesel senaryoların Ak Parti üzerinden adım adım icra edilmesini de unutmayacak ve unutturmayacaktır. Hüsrandan zafer çıkarmak, yenilgiden destan yazmak, bozgundan başarılı operasyon ve büyük Türkiye sonucu imal etmek kimseye yaramayacaktır" diye konuştu.