KILIÇDAROĞLU: ERDOĞAN TİB'E YAZI GÖNDEREREK, 17 ARALIK'TAN SONRAKİ KAYITLARIN SİLİNMESİNİ İSTEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) yazı göndererek, 17 Aralık'tan sonraki kayıtların silinmesini istediğini ileri sürerek, "Erdoğan TİB'e yazı göndererek, 17 Aralık'tan sonraki kayıtların silinmesini istedi. Neden silinmesini istiyor? Tam tersine açıklanmasını istemeliydi. Bunlar toplumun belleğinde yeterince yer almadı. O zamanlar o kadar çok ses kayıtları yayınlandı ki vatandaşın kafası iyice karıştı. Hangisi doğru hangisi doğru değil. Öyle bir noktaya geldi ki toplum, her akşam saat 6'da, 7'de acaba bugün ne gelecek diye bir beklenti oluştu" dedi.

"YURTTAŞLARIMIZIN YÜZDE 43'Ü GİDİP BU TABLOYA OY VERDİ"

"Uyuyan vicdanları uyandırıncaya kadar bu tablo ile mücadelemiz devam edecek" diyen Kılıçdaroğlu, "Sonra bunlar çıkıyorlar, Başbakanlık koltuğunda oturan zat ile beraber ekranların karşısında ellerini kaldırıp gösteri yapıyorlar. Bu tablo Türkiye'nin kaldırabileceği bir tablo mu? Bu tabloya biz oy verecek miyiz? Yurttaşlarımızın yüzde 43'ü gidip bu tabloya oy verdi. O yüzden seçim sonrası, uyuyan vicdanları uyandırıncaya kadar bu tablo ile mücadelemiz devam edecek dedim" dedi.

"ERDOĞAN DA TAPELERİN DOĞRU OLDUĞUNU BİLİYORDU"

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın da yayınlanan tapelerin doğru olduğunu bildiğini öne sürerek, "Başbakanlık tapelerin doğru olmadığını söyledi. Biz elimizdeki imkanlarla uzmanlarla yaptığımız görüşmelerde görüşmelerin doğru olduğunu öğrendik. Ben bir çağrı yaptım. Olabilir Erdoğan için birileri komplo düzenlemiş olabilir. Eğer komplo ise hep beraber üzerine gidelim. Komplo ise bunu ortaya çıkarmak çok kolay. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kayıtları ile gerçek ortaya çıkar. Ama Erdoğan buna yanaşmadı. Çünkü o da bunların doğru olduğunu biliyordu. Havuz medyası bunların doğru olmadığını yazdı" diye konuştu.

"ERDOĞAN 17 ARALIK'TAN SONRAKİ KAYITLARIN SİLİNMESİNİ İSTEDİ"

Başbakan Erdoğan'ın Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) yazı göndererek, 17 Aralık'tan sonraki kayıtların silinmesini istediğini ileri süren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Erdoğan TİB'e yazı göndererek, 17 Aralık'tan sonraki kayıtların silinmesini istedi. Neden silinmesini istiyor? Tam tersine açıklanmasını istemeliydi. Bunlar toplumun belleğinde yeterince yer almadı. O zamanlar o kadar çok ses kayıtları yayınlandı ki vatandaşın kafası iyice karıştı. Hangisi doğru hangisi doğru değil. Öyle bir noktaya geldi ki toplum, her akşam saat: 6'da, 7'de acaba bugün ne gelecek diye bir beklenti oluştu. Erdoğan'ın oğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin TİB kayıtlarını sonra biz yayınladık. Hangi, saniye kiminle görüştüğüne dair kayıtları yayınladık. Sümeyye Erdoğan'ın hangi koltuktan Ankara'dan İstanbul'a paraları sıfırlamak üzere, Bilal'in yanına gittiğini belgelerle kanıtladık. Bunlar henüz toplumun bellediğinde bizim istediğimiz kadar yer edinmedi. Ama yer edinecek."

"MASAK YOLSUZLUĞUN ÜZERİNE GİTMELİ"

Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) yolsuzluk iddialarını araştırması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Devlet, devlet ise, bütün bunların üzerine kararlılıkla gider. MASAK olayın üzerine gitmeli. Bu kadar nakit para hiçbir demokraside kimsenin kimsenin evinde olmaz. Bu yolsuzluğun üzeri kapatılamaz" diye konuştu.

"ANKARA'DA SEÇİMİ KAZANMIŞTIK"

Seçim sonuçlarına müdahale edildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ankara'da seçimi kazanmıştık. Bir şekilde sandıklarda kaybettik. Sayın Mansur Yavaş bunun mücadelesini veriyor. Hukuki süreç nereye kadar bunu bilemiyoruz" dedi.

BİZİM ŞİKAYET ETMEYE HAKKIMIZ YOK"

Kılıçdaroğlu, "Bizim şikayet etmeye hakkımız yok. Oyların şu veya bu şekilde çalındığın iddia ediyorsan sandığın başında duracaksın. Elektrik kesiliyorsa sandığa müdahale edilmesini engelleyeceksin. Yeniden yapılanma olabilir. Islak imzalar bize gelmiyorsa o zaman bir sorunumuz var demektir" diyerek öz eleştiri yaptı.

Hakime TORUN / ANKARA () -

HT(SSA)