AK Parti Tepebaşı Belediye Başkanı adayı Orhan Soydaş, çocuklara çip ve kimsesiz yaşlılara panik butonu projelerinin ayrıntılarını da aktardı. Soydaş, "Bir pilot bölge, mahalle seçeceğiz. Bir çocuğa çok ufak bir bilezik takıyoruz. Çipli olacak. Anne çocuğunun evden nereye gittiğini, nasıl gittiğini, nasıl hareket ettiğini mükemmel bir şekilde kontrol ederek, çocuğunun en ufak bir kaçamak yola kaçmasını engelleyecek. Takip edecek. Çok basit, çok ucuza mal olacak bir proje bu" dedi.

Soydaş, bir katılımcının çipe karşı olduğunu dile getirerek "Çocukların psikolojisini bozar" eleştirisini de "Psikolojik destek verilir, bakanlığın bu konuda ciddi bir çalışması var" diye yanıtladı.

Soydaş, yaşlılara panik butonu projesini ise şöyle anlattı: "Evde kalan yalnız yaşlılar için kollarına panik butonu takılacak. Düşme, kalkma gibi zor durumlarda butona basması halinde belediye müdahil olacak. Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı ile istişare ederek bu gibi yaşlıların kontrol mekanizmasını çalıştıracak farklı bir projeyi ortaya koyacağız."

Soydaş diğer projelerine ilişkin ise şehrin belirli yerlerine yapılacak bisiklet parklarından kartla alınacak bisikletlerin gidilen yerde de yine ücretsiz olarak kartla park edileceğini, çalışan ailelere destek ve okul öncesi için kreşler açılacağını anlattı. Açılacak giysi yıkama evlerinin de dar gelirli ve öğrencilere yönelik olacağını söyledi.