Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir Stadı'nın açılışını yaptı. Açılışta konuşan Başbakan Erdoğan, "77 milyon nüfusuyla Türkiye, dünya sporunda muhakkak yerini alacaktır" dedi.


Başbakan Erdoğan, "Son yıllardaki çirkin tartışmalar ve iddialar, başta futbol olmak üzere sporumuzda çok derin yaralar açtı. Son bir spora bulaştırılan siyaset ve ideoloji, aynı şekilde sporda yaralar açtı. Türkiye sporda iddialı bir ülkeyken, geleceğe umutla bakan bir ülkeyken, çok gereksiz tartışma ve gerilimlerle toplumdaki heyecan köreltilmek istendi. Bunların tamamını artık tamamen geride bırakıyoruz. Eski Türkiye'nin kötü manzaları olarak tarihe havale etmek durumundayız. Artık yeni bir başlangıç yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"BAŞAKŞEHİR FATİH TERİM STADYUMU KOYALIM DEDİK"

Erdoğan, konuşmasının sonunda, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'i sahneye çağırdı. Erdoğan, "Fatih Hocamızla yeni bir maraton başladı. Nasıl ki Milli Takımdaki oyunculuğunda başarılara imza attıysa, inşallah şimdi de teknik direktör olarak bu başarılara imza atacağına inanıyorum. Yönetimle de görüştük, bu stadımızın adını 'Başakşehir Fatih Terim Stadyumu koyalım' dedik. Hayırlı olsun diyorum" dedi.

"NE MANAYA GELDİĞİNİ ANLAYACAK KADAR TECRÜBELİYİM VE İNSANIM"

Erdoğan'ın konuşmasının ardından, sahneye stadın "Fatih Terim Stadyumu" yazılı tabelası getirildi. Kısa bir konuşma yapan Fatih Terim, "Ülkemin daha iyi tanınması için çok çabaladım, çok uğraştım. Ülkenin ismini en güzel yere yazdırmak için çok emek verdim. Ancak bugün hakikaten çok değişik duygular yaşıyorum şu anda. Hakikaten çok mutluyum... 45 senemi futbola verdim ve bir insanın yaşarken böyle güzel, böyle özel stadyuma adının verilmesinin ne manaya geldiğini anlayacak kadar da tecrübeliyim ve insanım. O yüzden Sayın Başbakanıma teşekkür ediyorum. Benden hiçbir zaman samimiyetini ve dostluğunu esirgemediği için de çok teşekkür ederim. Emeği geçenlere bir futbol adamı olarak teşekkürlerimi, sevgilerimi sunuyorum. İnanıyorum ki Başakşehir hepimizin katkısıyla layık olduğu yere gelecektir" dedi.

Terim'in, konuşması sırasında duygulandığı görüldü.

YILDIRIM DEMİRÖREN: BAŞBAKANIMIZ OLDUĞU SÜRECE SIRTIMIZ YERE GELMEZ

Açılış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in yanı sıra spor ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

Demirören konuşmasını yaptığı sırada tribünlerde protesto sesleri duyuldu.

Yıldırım Demirören, Başakşehir Stadyumu'nu överken, "Türk sporuna ve futboluna önem veren Başbakanımız olduğu sürece kimsenin sırtı yere gelmeyecek. Bizler Federasyon olarak tesisleşmenin önemini görüyoruz. Her yere tesis yapımı konusunda destek olacağız. Başakşehirspor Kulübü'nü Süper Lig'de görmek istiyorum" dedi.

ERDOĞAN'IN GOLLERİ, SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Erdoğan'ın golleri, sosyal medyayı salladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Fatih Terim Stadyumu'nda maça çıktı. Erdoğan attığı üç golle bol bol alkış aldı

Erdoğan'ın golleri, sosyal medyayı salladı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Fatih Terim'in adını verdiği Stadyum'da turuncu formayla maça çıktı. Türkiye Futbol Fedarasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in de forma giydiği maçta, Erdoğan 3 gol atarak stadyumu dolduran futbolseverlerin gönlünü fethetti. Başbakan Erdoğan'ın attığı 3 gol sosyal medyada gece en çok konuşulan konu oldu.


MAÇAN ÖNEMLİ NOTLAR


İlk dakikada goller Beyaz Takım'dan geldi. Şifo Metmeh Beyaz Takımı 2-0 öne geçirdi.

3. dakikada Beyaz Takım'dan Yılmaz Erdoğan 1 gol daha atarak takımını 3-0 öne geçirdi.

Turuncu takımın kaptanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşılaşmanın 7. dakikasında 1 golle skoru 3-1 yaptı.

8.dakikada Turuncu Takım kaptanı Başbakan Erdoğan'dan 1 gol daha geldi ve skor 3-2 oldu.

Başbakan Erdoğan 10. dakikada skoru eşitledi ve 3- 3 oldu

Turuncu takım 14. dakikada Acun Ilıcalı'nın penaltı vuruşuyla takımını 4-3 öne geçirdi. İlk yarı sona erdi. Başbakan Erdoğan, Kadir Topbaş ve Göksel Gümüşdağ ilk yarının bitiminde sahadan ayrıldı.

İkinci yarı Beyaz takımından Mehmet Özdilek'in golüyle başladı. Özdilek attığı golle skoru eşitledi. Durum 4-4

Turuncu takım ilk yarının 3. dakikasında 5. golü attı. Durum 5-4

Turuncu takımdan üst üste goller geldi ve maç 9-4 oldu Turuncu takımın galibiyetiyle sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan maç öncesi açıklama yaptı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...


-Bu muhteşem tesisi ülkemize kazandıran İBB başkanımız ve ekibiyle herkesi kutluyorum. Bizleri bu anlamlı gecede bir araya getiren kulüp yönetimine şükranlarımı iletiyorum. Başakşehir'in bende ayrı bir yeri var. Toplu konut uygulamamızı Başakşehir'de başlattık. 1995'te KİPTAŞ'ı kurarak ilk adımlarını attığımız Başakşehir İstanbul'un en güzel en modern ilçelerinden biri haline geldi.

AÇILIŞ TÖRENİNDEN NOTLAR

ERDOĞAN AÇILIŞINDA NELER SÖYLEDİ?

-İBB'yi ilçe belediyelerimizi spora verdiği destekten dolayı tebrik ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımızı tebrik ediyorum.

-On yıllar boyunca Türkiye sporda istenen sonuçları alamadı. Uluslararası ölçekte çok başarılı takımlarımız sporcularımız oldu. Nüfusa baktığımızda yeterli olmadığını görüyoruz. Spora yaptığımız büyük yatırımlar zemini güçlendirdi. Buna paralel olarak başarıların arttığını görüyoruz.

-Çocuklarımıza sağladığımız yeni imkanlar spor alanında Türkiye'nin geleceğini çok daha ileri bir seviyeye yükseltecek. İstanbul Başakşehir futbol takımı bu sezona farklı giriyor. Başakşehirli hemşehrilerime sesleniyorum. Bu akşamki gibi Başakşehir maçlarında da bu stadyumu doldurmaya var mıyız? Bizim Türkiye olarak sporda da eski Türkiye'nin tartışmalarını bırakıp yeni Türkiye'nin yaklaşımlarını koymamız gerekiyor.

-Sporda siyasetin ve rantn buluşmasını engellemek durumundayız. Son 1 yıl içinde spora bulaştırılan siyaset ve ideoloji sporumuzda yaralar açtı. Bunların tamamını geride bırakıyoruz.

-Değerli arkadaşlar sevgili gençler Federasyonumuz Fatih hocamıza malum Teknik Direktörlük noktasında anlaşmalarını yaptılar.Bir süreç devam ediyor. Uzun düşünmek durumundayız. Yeni bir maraton başladı. Kendisi ile beraber nasılsa oyunculuğunda başarılara imza attıysa teknik direktör olarak bu başarılara imza atacağına inanıyorum. Yönetimle de görüştük bu stadımızın adını Başakşehir Fatih Terim Stadı olarak ilan ediyoruz. Ve hayırlı olsun diyorum.

TERİM DUYGULANDI

Sayın Başbakanım ve değerli misafirler herkese saygılarımı sunuyorum. açıkçası hayatımda ben ülkemin daha iyi ileri gitmesi için futbolculuğumdan gerek milli takımda gerek kulübümde takımlarımızın teknik adamlığında ülkemin ismini en güzel yere yazdırmak için çok emek verdim. Bugün hakikaten çok değişik bir duygu yaşıyorum. Çok mutlu ve kelimeler aklıma gelmiyor. Çünkü sevgili misafirler aşağı yukarı 45 yılımı futbola verdim ve bir insanın yaşarken isminin böyle güzel ve özel stada verildiğinin ne manaya geldiğini anlayacak insanım. Bu yüzden Sayın Başbakanıma çok teşekkür ediyorum. Benden zaman samimiyetini ve dostluğunu esirgemediği için çok teşekkür ediyorum. Emeği geçenlere ftubol adamı olarak teşekkürlerimi sevgilerimi sunuyorum. Böyle güzel stadı meydana getirmek kolay değil. Başakşehir hepinizin hepimizin katkısıyla layık olduğu yere gelecektir. Emeği geçenlere saygılarımı sunar teşekkür ederim.

YILDIRIM DEMİRÖREN: BAŞBAKANIMIZ OLDUĞU SÜRECE SIRTIMIZ YERE GELMEZ

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören yaptığı konuşmada Başakşehir stadını överken "Türk sporuna ve futboluna önem veren Başbakanımız olduğu sürece kimsenin sırtı yere gelmeyecek. Bizler federasyon olarak tesisleşmenin önemini görüyoruz. Her yere tesis yapımı konusunda destek olacağız. Başakşehirspor Kulübünü süper ligde görmek istiyorum" dedi

KADİR TOPBAŞ: 10 YIL İÇİNDE 230 SPOR KOMPLEKSİ YAPTIK

Başbakanımızın başlattığı hamle ülkemizde hissedilmiştir. Ulaşımdan alt yapıya, çevreden sağlığa kadar Başbakanımızın başlattığı çalışma stratejilerini geliştirerek hizmetlerini sürdürmeye devam ediyoruz. Başbakanımız İBB yapmış olduğumuz yatırımlar toplamı 68 milyar değerinde olacak. Başbakanım özellikle sizlerin gençlere ve spora olan hassasiyetiniz ülke çapında hissedilmekte. Yeni bir kulüp doğdu Türk futboluna ve sporuna hayırlı olsun diyorum. 10 yıl içinde İstanbul'da 230 spor kompleksini 148 okula spor salonu 60'ı inşa halinde. Gururla ifade edeceğim ki İstanbul'da 7 den 70 spor yapabilme imkanı var. 3 milyonu aşkın sporcu lisansı bulunmaktadır. Spora ciddi yatırımlar yaptık. Özellikle amatör kulüplerimize ve alt yapıya verdiğimiz destek kayda değer ölçüde.

ERDOĞAN KRAMPONLARI GİYDİ VE SAHAYA ÇIKTI

Spor toto süper lig takımlarından İstanbul Başakşehir’e ev sahipliği yapacak yeni stadın açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Açılış töreninde aralarında Tayyip Erdoğan, Yıldırım Demirören, Fatih Terim, Acun Ilıcalı ve Rıdvan Dilmen’in bulunduğu isimler bir gösteri maçı yapacak. 15’er dakikalık iki devre halinde oynanacak maçı Cüneyt Çakır yönetecek. Karşılaşmayı yayınlayacak Lig TV, Süper Lig maçı ayarında bir yayına hazırlanıyor. Yayında 9 kamera ve 1 örümcek kamera görev yapacak.

MÜKEMMEL BiR TESiS

İstanbul’un yeni modern spor tesislerinden biri olacak Başakşehir Stadı, 17 bin 319 kişi kapasiteye sahip. 34 yatak odalı kamp tesisinin yanı sıra 3 adet nizami antrenman sahası yer alan stat kompleksi içinde ayrıca 350 araçlık kapalı ve bin 300 araçlık açık otopark bulunuyor. 31 adet sosyal ticaret alanına sahip Başakşehir Stadı, kamp ve antrenman tesisleriyle bir arada planlanmış stadyum olma özelliğini taşıyacak.

Yaklaşık 16 ayda yapımı tamamlanan stadın 134 milyon 900 bin liraya mal olduğu öğrenildi.

KATILANLAR

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, başkan yardımcısı Servet Yardımcı ile yöneticiler tam kadro katılırken Galatasaray'dan Lütfi Arıboğan, Beşiktaş Kulübünden Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, Erdal Torunoğulları, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Eskişehirspor Bakanı Mesut Hoşcan, Bursasor Başkanı Recep Bölükbaşı, Beşiktaş Kulübü eski ikinci Başkanı Hüsnü Güreli, tüm kulüp başkanları hazır bulundular.