Başbakan Erdoğan, konuşmasına Gölbaşı'ndaki helikopter kazasında şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

Başbakan'ın konuşmasından önemli satırlar şöyle:

-Ankara Gölbaşı'nda şehit olan 4 pilotumuza Allah'tan rahmet, bütün milletimize de başsağlığı diliyorum.

-Sizin destekleriniz, sizin hayır dualarınız sayesinde karanlıklar aydınlık oldu, zorlar kolay oldu. 11 yıl boyunca siz bize ne emrettiyseniz, ne talimat verdiyseniz onu yerine getirmenin gayretinde olduk. Siz neden sakındıysanız, neyi sakıncalı gördüyseniz biz de ondan kaçındık. Allah şükür olsun bu 11 yıl boyunca size mahcup olmadık, size mahcubiyet yaşatmadık.

-Hayır dualarınızı bizden eksik etmediğiniz, bize inandığınız, bize güvendiğiniz için size sonsuz teşekkür ediyorum.

-Konya bizim arkamızda olduğu müddetçe, 81 vilayetimiz, aziz milletimiz arkamızda olduğu sürece biz hak demeye, hak yolunda mücadele vermeye devam edeceğiz.

HİÇBİR TEHDİDE BOYUN EĞMEYİZ

-Bakın burada Konya'da, bir kez daha söylüyorum. Sizin itimadınıza, güveninize asla halal getirmeyeceğiz. Sizin çizdiğiniz istikametten ayrılmayacağız. Hiç bir tehdite boyun eğmeyeceğiz. Siz arkamızda olduğunuz sürece, geri adım atmayacağız. Haktan, hak mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz.
-Hiçbir tehdite boyun eğmeyeceğiz. Siz arkamızda olduğunuz müdetçe Allah'ın izniyle geri adım atmayacağız. Haktan ve hak mücüadelesinden asla ayrılmayacağız. istedikleri kadar çirkin yola tevessül etsinler, istedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler. Türkiye'de artık söz artık milletindir, karar milletindir, yetki milletindir."

"Saldırılar tuzaklar bu millete diz çöktüremedi, bundan sonra da çöktüremez -Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. Arkasına sermayenin medyanın gücünü alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. Türkiye içinde ve dışında bir takım karanlık çevrelerini alanlar istikametiyle oynayamazlar. Ayarlarınız değiştiremezler. Türkiye üzerinde operasyon yapılacak, ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Ak Parti iktidarı buna izin vermez. "Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güveniyorlarsa 30 Mart'ta seçim var, o seçime girsinler hesabı orada milletle görsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz müsade etmeyiz, göz yummayız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir, milletin çiğneneceği, kararlarının yok sayıldığı bir kabile devleti değildir. İçeriden ve dışarıdan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz, benim ülkemde çirkin tuzaklar kuramaz. Terör bu millete diz çöktüremedi. Çöktüremez ve çöktürmeyecek.


KİMSE BU VATAN ÜZERİNDE OPERASYONA KALKIŞMASIN


-"Birilerinin topu tüfeği varsa, birilerinin her türlü hilesi varsa neyi olursa olsun, bizim Allahımız var. Bize o yeter. Bize millet yeter."