Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, (TÜRGEV) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun 2 Aralık 2014 tarihinde Meclis Grubu Toplantısı’nda kendilerine yönelik olarak ‘Rüşvetin Merkezi’ sözüne yazılı açıklama yaparak yanıt verdi. Açıklamada, ” CHP Genel Başkanı gibi siyasetini yalan, iftira ve hakaret üzerine kurgulayan, meşruiyeti bir gizli kameranın kablosuna bağlı olan birisine yakışır. Bu sebeple artık benzer hitaplarının devamlılığını kendisine yakıştırıyor, yadırgamıyor, bilakis içine düşürüldüğü durumdan dolayı kendisine acıyoruz. Bu kadar basit yalan söyleyen bir insanın sözlerinin ne kadarının doğru olduğunu halkımızın takdirine bırakıyoruz” denildi.
TÜRGEV’den yapılan yazılı açıklama şöyle; “CHP Genel Başkanı 2 Aralık 2014 tarihli Meclis grubunda yaptığı konuşmada TÜRGEV ‘in ‘Rüşvetin Merkezi’ olduğu yönündeki asılsız iddialarını tekrarlamıştır. CHP Genel Başkanı’nın bu sözleri sebebiyle açıklama yapma gereği doğmuştur. Şöyle ki; Sayın Bilal Erdoğan ne vakfımızın kurucuları arasındadır ve ne de Vakfımızın başkanlığını yapmıştır. Bu bilgiye ulaşmak basit bir internet kullanımıyla mümkündür. Bu basitlikteki yanlış beyanları tüm milletin gözü önünde icra ederkenki heyecanı ve öz güveni ancak CHP Genel Başkanı gibi siyasetini yalan, iftira ve hakaret üzerine kurgulayan, meşruiyeti bir gizli kameranın kablosuna bağlı olan birisine yakışır. Bu sebeple artık benzer hitaplarının devamlılığını kendisine yakıştırıyor, yadırgamıyor, bilakis içine düşürüldüğü durumdan dolayı kendisine acıyoruz. Bu kadar basit yalan söyleyen bir insanın sözlerinin ne kadarının doğru olduğunu halkımızın takdirine bırakıyoruz.”

“VAKFIMIZ GENÇ KIZLARIMIZIN EĞİTİMLERİNE DESTEK OLMAYI KENDİSİNE HEDEF EDİNMİŞTİR”

“Kuşlara ev yapma hassasiyetine sahip bir milletin evlatları olarak vakıf kültürünü özümseyerek, gereğini yerine getirmeye gayret eden vakfımız, 1996′dan beri ülkemizde genç kızlarımızın eğitimlerine destek olmayı kendisine hedef edinmiştir. Bu kapsamda son olarak Gaziantep ilimizde misafir edilen Suriyeli kardeşlerimizi ve özellikle de onlar için kurulan okulları ziyaret ederek, kadın ve öğrencilerle özellikle ilgilenerek vakıf olarak üzerimize düşen sorumluluğu üstlenmenin gayretinde olduk. İşte biz bu düşünce ile çalışırken, işimizi yaparken aynı gün içinde CHP Genel Başkanı işini yıllardır iyi yapamamanın vermiş olduğu acz içerisinde vakfımız ve Sayın Bilal Erdoğan’ı hedef almış, siyaset değil yalan, hakaret ve iftira üretmeyi tercih etmiştir.”

“VAKFIMIZ DİĞER TÜM VAKIFLAR GİBİ HER AÇIDAN TEFTİŞ EDİLMEKTEDİR”

“CHP Genel Başkanı vakfımız hakkındaki hiçbir iddiasını delillendiremediği gibi, böyle bir amacının olmadığı da artık tüm Dünya tarafından bilinmektedir. Bunlarla beraber bilinmelidir ki, Vakfımız diğer tüm vakıflar gibi her açıdan teftiş edilmekte ve denetimden geçmektedir. Kendisine tavsiyemiz TÜRGEV şeffaflığında yapılarla değil hiç bir icraatı hesap verilebilir olmayan ve uzun süredir değirmenine su taşıdığı izlenimi yarattığı yapıların çalışmalarını incelemesidir.”

“BİLAL ERDOĞAN’A YÖNELİK KABUL EDİLEMEZ SALDIRILARI TEKRAREN ŞİDDETLE KINIYORUZ”

“Son olarak belirtmek isteriz ki bu sözleri sebebiyle de ilgili kişi aleyhine hukuki süreç başlatılmıştır. Mahkemeler nezdinde hukuk önünde sözlerinin gerektirdiği karşılığı görecektir. Bu vesile ile, CHP Genel Başkanı tarafından Vakfımıza ve Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Bilal Erdoğan’a yönelik kabul edilemez saldırıları tekraren şiddetle kınıyoruz.”