Belçika polisi, bu akşam oynanacak Anderlecht-Galatasaray karşılaşmasını 'ekstra riskli maç' ilan etti. TOMA ve helikopterli tedbirler alan polis, özellikle kadın taraftarların daha sıkı biçimde aranacağını açıkladı.

Milliyet'in haberine göre; Galatasaray ile Anderlecht arasında oynanacak şampiyonlar ligi maçına saatler kala Belçika polisinden açıklama geldi. Karşılaşmaya özel bir önem verdiklerini söyleyen Brüksel polisi sözcüsü Marie Verbeke, "Anderlecht'in tüm maçları riskli maçlar kategorisindedir. Ancak bu geceki maçı ekstra büyük riskli karşılaşma olarak değerlendiriyoruz" dedi.
Polis yetkilisi şöyle devam etti: "Galatasaray taraftarı son derece fanatik bir taraftar topluluğu olarak biliniyor. Kolaylıkla olay çıkarabilecek, sahaya pek çok yanıcı madde atabilecek bir taraftar topluluğu".

KADINLAR ÖZELLİKLE ARANACAK

Bu yüzden güvenlik aramalarında çift dikiş yapacaklarını belirten emniyet yetkilisi, "Üst aramaları yapmak için kadın taraftarlara özel bir önem veriyoruz. Bu yüzden takviye kadın güvenlikçiler görevlendirdik. Çünkü yanıcı maddeleri içeri sokanların genellikle kadın taraftarlar olduğu istihbaratını aldık. Genellikle daha az kadın görevli bulunduğu için onlar da doğal olarak kendilerine daha az detaylı inceleme yapılacağını düşünüyorlar" ifadelerini kullandı.

TOMA VE HELİKOPTERLE İZLENECEK

Türk kökenli Belçika vatandaşlarına karşı da ayrı önlemler aldıklarını belirten Verbeke, Anderlecht tarafından bilet alıp Galatasaray'ı destekleyecek taraftar riskine dikkat çekti, "Bu iş için statta özel olarak görevlendirme yaptık. Ayrıca şehirde ve stad çevresinde de bu konuyla ilgili isimler görevlendirdik. Ayrıca üç de Türk görevlendirdik ki çıkması olası olaylarda Türk taraftarlarla iletişim kurabilsinler diye" şeklinde konuştu. Polis sözcüsü, tüm bu önlemlerin yeterli olmaması halinde TOMA ve polis helikopterlerinin de hazırda bekletildiğini söyledi.