Coşkun YAMAN/ BALIKESİR, () - GALATASARAY Teknik Direktörü Cesare Prandelli Balıkesirspor mağlubiyetinin ardından düzenlediği basın toplantısında daha istekli ve agresif olan takımın kazandığını söyledi.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Prandelli, "Tabii ki büyük bir takımız, ama daha istekli olmamız gerekiyor, Balıkesirspor bizden daha istekliydi. Biz çok yavaş başladık, yavaş devam ettik. Son 25 dakikadaki gibi istekli olmamız gerekiyor" dedi. Galatasaray ve Balıkesirspor'un aralarında maddi değer olarak büyük bir fark bulunduğunu ancak Balıkesirspor'un kazandığını söyleyen bir basın mensubunun sorusunu da yanıtlayan Prandelli, "Kağıt üzerinde favoriydik, ancak futbol gibi güzel bir sporun içindeyiz. Futbolda istekli ve agresif olan takımlar kazanır. Bugün Balıkesirspor bizden istekliydi" ifadesini kullandı.
Galatasaray'ın hücum futbolu oynamadığı şeklindeki bir eleştiriyi de yanıtlayan İtalyan çalıştırıcı, "Bu akşam Burak, Sneijder, Bruma vardı. Çok yavaş oynuyoruz, sahaya 5 forvet ekleseydik, yine gol atamazdık. Daha hızlı oynanamız gerekiyor. Daha konsantre olmamız gerekiyor. Sadece zihinsel bir sorun ve biz bu sorunu düzelteceğiz. Daha çok çalışacağız" dedi.
ERTEKİN: ŞANS YANIMIZDAYDI
Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Zor bir maç olacağını düşünüyorduk. Gerçekten de zor maç oldu. Oyunu sıkıştırıp, bireysel yeteneği üstün olan futbolcularla gol bulmayı planladık. Bunu da başardık. İkinci golde biraz da şans yanımızdaydı. İkinci yarıda fazla pozisyon bulamadık, ancak karamboller dışında pozisyon da vermedik. Çok çalışmamız gerekiyor. Şu an sadece bir maç kazandık. Diğer maçları da iyi analiz edip, daha çok puan toplamalıyız."
Maç öncesi düşündüğü planın sahaya yansıdığını belirten Ertekin, "Gol noktalarında biraz daha becerikli olsaydık, fark da artabilirdi" dedi.