Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği, “Sultangazi Söyleşi Günleri”nin bu hafta ki konuğu gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren oldu. “İslam Dünyası ve Türkiye Nereye Gidiyor?” başlığı altında söyleşi yapan Taşgetiren, İslam dünyasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren, Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “İslam Dünyası ve Türkiye Nereye Gidiyor?” konulu söyleşi programında Sultangazililerle buluştu. Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı’nda yapılan programa Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile vatandaşlar katıldı.
“FİZİKİ MEKAN SORUNU ORTADAN KALKTI”

Programın açılış konuşmasını yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, söyleşi programlarıyla Sultangazilileri kültürel etkinliklerde ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi. Sultangazi’de kültürel 
etkinlikler için fiziki mekan sorununun ortadan kalktığına dikkati çeken Başkan Altunay, şunları söyledi: “Sultangazi’de kültürel etkinlik yapabileceğimiz birçok mekana kavuştuk. Halkımızın kültür merkezlerimizde yapacağımız tüm etkinliklere katılmasını istiyoruz. Gazeteci- yazar Ahmet Taşgetiren de güzel üslubu ve yorumuyla ülkemizdeki gelişmeleri değerlendirecek. Kendisi barış ortamını sağlayan yapıcı eleştirileriyle her zaman yol gösterici olmuştur.” 

"DÜNYANIN GÖZÜ KULAĞI BU COĞRAFYAYA DÖNÜK"

Gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren ilk olarak İslam dünyasındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İslam coğrafyasına ilişkin tespitlerini sıralayan Taşgetiren, "Dünyanın en hareketli coğrafyasının İslam coğrafyası ve onun içinde Türkiye olduğunu söylemek mümkün. Savaşlar da bu coğrafyada oluyor, iktidarların değişimi de bu coğrafyada oluyor. Bu manada baktığınızda dünyanın gözü kulağı da bu coğrafyaya dönük durumda" dedi.Çözüm sürecini Türkiye’nin tüm kesimlerinin istediğine dikkat çeken Taşgetiren, çözüm süreciyle ilgili tespit ve görüşlerini dile getirdi.