Teknolojinin gelişimi yaşamımıza internet daha fazla sokuyor ve çok daha sık bir şekilde günlük yaşantı içerisinde internet kullanımının gerçekleşmesine neden oluyor. İnternetin tüm dünyada popüler hale gelmesi yenilikçi çözümler ile internet gibi büyük bir platformun yaşamı daha da kolaylaştırmasına ve pek çok yeni nesil avantajdan yararlanabilme fırsatı sunuyor. İnternet sayesinde gün içerisinde pek çok alanda yeni fırsatlardan yararlanılabiliyor. Özellikle de son dönemlerde internet dünyasında oldukça popüler hale gelmiş olan Sopcast büyük bir avantaj sağlıyor.

Bu kavram son zamanlarda özellikle de şifreli maç yayınlarının izlenebilmesi gibi televizyon yayınlarında büyük avantajlar sağlaması nedeni ile son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. P2P yani peer to peer biçiminde bir hizmet olduğunu söylemek mümkündür. Son derece küçük boyutta bir programın bilgisayara indirilmesi kullanımı açısından gerekmektedir. Bilgisayarda kurulu olan işletim sistemine göre Sopcast’ ı bilgisayara indirmek gerekiyor.

Bu program sayesinde artık Türkiye’den izlenemeyen ve şifreli yayın gerçekleştirmekte olan kanalları online olarak ve ücretsiz şekilde izleyebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de oldukça yüksek görüntü kalitesi olan HD kalitesinde tüm bu tarz yayınları kolayca internetten izleyebilme imkanı veriyor olması nedeni ile bu program son dönemlerde internetin en büyük fenomenleri arasında kendisine yer buluyor. Dünya futbol liglerinden, farklı yayın programları bulunan kanallara kadar oldukça geniş bir yayın yelpazesine bu program aracılığı ile ulaşabilmek mümkündür.

Son derece pratik bir kullanıma sahip olan bu program ile yayına ulaşarak, HD görüntü kalitesinde bilgisayardan izleyebilme keyfine varabilmek oldukça kolaydır. Torrent mantığında çalışmakta olan bu programda yayını ne kadar çok kişi izler ise görüntü kalitesi o kadar yüksek oluyor. Ayrıca ne kadar çok izleme bulunuyorsa yayında kesinlikle donma gibi sorunlar ile karşı karşıya da kalınmıyor. Bunun temel nedeni de bu programdaki yayınların network’ ten doğrudan çekiliyor olmasıdır.

Program bu özelliği ile de internet sitelerinden yayınların izlenmesinde olduğu gibi fazla yüklenmeden kaynaklı donmalar yaşanmaması için kimse ile paylaşılmamasının tam tersi şekilde daha kaliteli izleyebilmek için yayınının herkese dağıtılması daha fazla avantaj sağlıyor. Dizi, sinema, spor ve müzik gibi birbirinden farklı yayın yapan kanalları ücretsiz olarak HD görüntü kalitesinde internetten izleyebilme deneyimi sunuyor. Bu gibi avantajları ve özellikleri nedeni ile son zamanlarda internette en çok kullanılan ve en çok konuşulan programlar arasında kendisine yer bulan fonksiyonel bir programdır.

Sopcast programını buradan indirebilirsiniz.