ÜRKİYE'nin 5'inci yüz nakillisi 28 yaşındaki Recep Sert, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tanışıp nişanlandığı 29 yaşındaki Esma Akyurt ile bu gece evleniyor. Çiftin dün akşam yapılan kına gecesinde gelin adayı Esma Akyurt, mutluluk gözyaşları döktü.

İnegöl İlçesi'nde temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzü tanınmayacak hale gelen Recep Sert'e,  Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 18 Temmuz 2013 günü başarılı bir operasyonla, beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist 43 yaşındaki Andrzej Kucza'nın yüzü ve çenesi nakledildi. Akdeniz Üniversitesi'nde uzun süre yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra normal odasına alınan Recep Sert ile bu hastanede böbrek nakli oyan ablası Hatice'ye refakat eden Esma Akyurt arasında başlayan arkadaşlık, kısa sürede aşka dönüştü.

KINA GECESİNDE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Bu yıl içerisinde nişanlanan çiftin Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde yapılan kına gecesinde Esma Akyurt mutluluk gözyaşları döktü. Ağlayan nişanlısını  teselli eden Recep Sert, sarıldıktan sonra elleriyle gözyaşlarını sildi.
Kına gecesinde duygulanan Recep Sert’in babası Cafer Sert, "Bundan daha büyük mutluluk olur mu? Çok mutluyum. Devletimizden Allah bin kere razı olsun" diye konuştu.

Esma Akyurt ile Recep Sert, bu akşam Gölbaşı Düğün Salonu'nda yapılacak düğünle dünya evine girecek. Çiftin nikah şahitliğini Recep Sert'e yüz nakli operasyonunu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan’ın yapması bekleniyor.

BİR ÖMÜR BOYU MUTLULUĞA EVET DEDİLER

Recep Sert, Esma Akyurt ile İnegöl Alyans Düğün Salonu’nda düzenlenen törenle dünya evine girdi. Çiftin akrabaları, sevdikleri ve yakınlarının katıldığı nikah töreni öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Recep Sert, çok mutlu olduğunu söyledi. Balayı için bir plan yapmadıklarını belirten Sert, yaşamlarını bundan sonra İnegöl’de devam edeceklerini ve İnegöl Devlet Hastanesi’nde çalışmaya başlayacağını kaydetti. Esma Akyurt ise bugün çok mutlu olduğunu belirterek, “Hayat arkadaşımla yolumu birleştiriyorum” dedi.



Çiftin nikahını İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş kıydı. Nikahta Sert’in şahitliklerini İnegöl Kaymakamı Ali Akça ile damadın arkadaşı Erdal Recep Bayraktar yaptı. Akyurt’un nikah şahitleri ise İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ile gelinin arkadaşı Gül Çekiç oldu. Bir ömür boyu birlikteliğe 'evet' diyen çiftin, evlilik cüzdanını ise İnenöl Kaymakamı Ali Akça verdi. Mutlu bir evlilik için 5S kuralının çok önemli olduğunu söyleyen Akça, bunların sevgi, saygı, sorumluluk, sadakat ve sabır olarak sıraladı. Mutlulukları gözlerinden okunan çift nikah töreninin ardından ilk danslarını yaptı.