Hedefler ve amaçlar bir olsa da bazen kişiler çatışma içinde olabilirler. Bu çatışma içsel olabileceği gibi, ailede, iş yerlerinde, spor takımlarında, arkadaşlar arasında da yaşanabilir. Çatışma fark edildiğinde çatışmayı yönetmek ve uzlaşma sağlayabilmek için bazı becerilere sahip olmak gerekebilir.
Çatışmanın nedenlerini anlamak, bireysel, zihinsel, duygusal tutumları görebilmek çok önemlidir. Çatışma ve çatışma yönetiminin ne demek olduğunu bilmek de, çatışmanın önüne geçebilmek için bir ön koşuldur.
Bilinmelidir ki, çatışmanın olmaması için herkesin aynısı olması gerekmez, herkesin anlayışlı ve farkındalıklı olması gerekir. Çatışma olmadığında içsel ve dış dünyada barış çiçekleri doğmaya başlar. Gerçek barışın olması için herkesin kavga etmeden, uyumlu bir şekilde bir arada yaşaması gerekmektedir. Toplumdaki bireyler birbirlerine karşı anlayışlı, şefkatli, uyum içinde olursa, barış sağlanmış olur.
Her türlü çatışma barış düşmanıdır. Çatışma her an meydana gelebilir fakat çatışmalar tamamen durduğunda, o zaman gerçek barış tohumları atılır. Çatışmasız bir hayat, anlayışın ve uzlaşmanın ön planda olduğu bir hayattır. Toplumda her gün yeni çatışmalar ortaya çıkmaktadır. Unutulmamalıdır ki, çatışmasızlık bir çözüm değildir. Çözüm, çatışma yönetimidir. Toplumda farklılıklar yüzünden çatışmaların ortaya çıkması doğaldır. Bu çatışmaların durdurulması için savaşmak yerine, yönetilmesi en doğru yöntemdir.
Dünya Değişim Akademisi’nde Değişim Uzmanları aracılığıyla sunulan ‘’Çatışma Yönetimi’’ Değişim Programı ile çatışmayı uzlaşmaya çevirebileceksiniz ve çatışmayı kolayca yönetebileceksiniz. Değişim Teknikleri sayesinde çatışma sırasında içinizde kızgınlık oluştuğunda, kızgınlığı gözlemleyebileceksiniz. Çatışmaya yönelik olan çözüm ve değişimi anda kalarak sağlayabileceksiniz. Böylece enerjiniz, geçmiş ve geleceğe yönelerek çarçur edilmemiş olacaktır.
Yönetimi’’ Değişim Programı’nın işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırk beş dakika sürüyor. Her çalışmada çatışma yönetimi ve içsel çatışmanın nasıl durdurulacağı ile ilgili derin, kapsamlı teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor. Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gerginliği atma tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.
Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik olarak uygulandığında duygu ve düşünceler yatışıyor. Böylece geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.
Anlayış, sevgi, şefkat ve saygı ile çözüme ulaştığınızda kendinizi daha pozitif hissedeceksiniz. İçsel çatışma durduğunda, toplumdaki çatışma ve kavgalar da sona erecektir. Kendinizle yüzleşmekten ve içsel çatışmadan korkmayın. Sabırla barış yolunda ilerleyin. Barış çiçekleri özünüzde açmaya başlayacak.
Her geçen gün çatışma yönetiminin dinamiklerini anlayacaksınız. Çatışmayı sona erdirme stratejilerinin nasıl geliştiğini de idrak edeceksiniz.