Pendik Türk Ocakları Şube Başkanı Ahmet KARA Kuran-ı Kerim okudu ve dua etti. Duanın ardından salondakilere ikramda bulunuldu.
Açılış konuşmasından sonra kürsüye Av. Kazım AYAYDIN geldi ve şunları söyledi : “ Eğer millete bir şey anlatılacaksa “O” anlatılarak işe başlanmalıdır. Bu millet ne zaman sıkıntıya düşse içinden milli mukavemete sahip bir lider çıkarıyor; bunun adı Mete oluyor, bunun adı Kuvayi Milliye oluyor, bunun adı Ülkücü Hareket ve TÜRKEŞ oluyor. Gençler 49,5 fraksiyona bölünmüştü. Buçuğu şimdiki bölücülerdi. Kendilerine karşı direnen sivil halka yani Ülkücülere karşı bir katliama girişildi. Bu zamanda biz başımızda Başbuğumuzu bulduk.
Pendik Türk Ocakları 1 Nisan Pazartesi akşamı saat 19:30’ da Yılma DURAK, Kazım AYAYDIN ve Rasim EKŞİ’ nin konuşmacı olarak katıldığı Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’ i anma programı düzenledi. Alparslan TÜRKEŞ’ i anma programı, Rahmetli Başbuğun görüntülerinden oluşan bir demetle açıldı. Gösterimden sonra kürsüye gelen Pendik Türk Ocakları Şube Başkanı Ahmet KARA açılış konuşmasını yaptı. Konuşmada sayın KARA:” Bugün Türk Milliyetçiliği yaşıyorsa bunda Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ’ in çok büyük bir katkısı vardır.” dedi.
Ben bu ülkenin kürt asıllı vatandaşlarındanım, ilkokula başladığımda tek kelime Türkçe bilmiyordum. Önümüze Başbuğ çıktı, bize önderlik etti ve bizi Ülkücü yaptı. 12 Eylülden önce hayat garantimizin olmadığı dönemlerde birliğimiz vardı. 12 Eylülden sonra bu birliği sağlayamadık. İki büyük tehlikeyle karşı karşıya kaldık, birincisi bölücü tehlike ve ikincisi ülkücü hareketin dağınıklıdır. Ülkücü hareket iki yakasını bir araya getirmezse, bu ülkenin kırmızı çizgileride artık yoktur demektir.” Dedi.
Daha sonra Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’ in doğumundan vefatına kadar hayatını kısaca anlatan Av. Kazım AYAYDIN son olarak : “ Bugun burada Sayın Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ’ i, Sayın Muhsin YAZICIOĞLU’ nu, Sayın Recep HAŞATLI’yı ve tüm hizmeti geçenleri anıyorum. Burada bu programı hazırlayan Türk Ocakları Şube Başkanı Ahmet KARA kardeşime ve yöneticilerine teşekkür ediyorum.” Diyerek konuşmasını bitirdi.
Rasim EKŞİ’ den sonra kürsüye en son Yılma DURAK Bey gelerek şunları söyledi: “ Rahmetli Başbuğla bir gün randevum vardı gittim. Dışarda beklerken özel kalemi içeride birisi var Başbuğu kırk dakikadır meşgul ediyor diyince bende içeri girdim. Sayın Başbuğum arz etmem gereken bir konu var dediğimde otur dedi. Şahıs yine hikaye anlatmaya başlayınca ben yine araya girmek istedim. O zaman Başbuğ sus, otur dedi. O şahıs gittikten sonra Başbuğ, ben bu şahıstan çok şey öğrendim dedi. Şöyle ki dinlemesini bilmeyen kendisini dinletemez ve karşınınızdaki kim olursa olsun onu önemseyip dinleyin dedi.” Diyerek hatıralarını anlatarak konuşmasını bitirdi.