İki büyük savaşın, Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'nın arasındaki karanlık yıllarda bile insanoğlu yeni şeylere merakını dizginlemedi ve icatlar gelmeye devam etti. İşte o icatlardan biri, 1932 yılından bir navigasyon cihazı.
Günümüz GPS teknolojisine sahip olmasa da, makara sistemine sarılı uzun bir yol haritası, araç ilerledikçe aşağı doğru kayıyor ve sürücüye yardımcı oluyordu.
O yıllardan bir diğer şaşırtan icat da, 1931'de İtalyan M. Goventosa de Udine tarafından icat edilen tek tekerlekli motosikletti. Araç saatte 150 kilometre hıza ulaşabiliyordu.
1932 yılında, Amerika'da trafik polisleri üşümesin diye elektrikle ısınan bir yelek yapıldı. Gereken enerji sokaklardaki prizlerden sağlanıyordu.
38'lik Colt tabancaya monte edilen bu kamera, tetiğe her bastığınızda fotoğraf çekiyordu. Soldaki küçük karelerde çekilen fotoğrafları görebilirsiniz.
Bebeği sessiz tutabilmek için icat edilen "radyolu bebek arabası" Radyonun yanı sıra bir anten ve bir hoparlör sistemi, bebeğe müzik dinletilebilmesini sağlıyor.
1931 yılında New York'un en iyi nişancı polisi tarafından test edilen kurşun geçirmez cam.
Otomobil kazalarında yaya ölümlerini azaltmak için böyle bir icat da denendi; Otomobil yaya küreği.
Suyun üzerinde de gidebilen amfibik bisiklet: "Cyclomer"
Bir Fransız mühendis tarafından geliştirilen "uzatılabilir" karavan.
Kar fırtınalarında yüzü korumak için üretilen "yüz maskesi"
İnternetin hızına sahip olmasa da, New York'daki WOR radyo istasyonu okurlarına haberleri bu faks makinesinden geçiyordu.
Acil durumlarda kullanılmak üzere "katlanabilir köprü"
Hem anneyi koruyan gaz maskesi, hem de bebeği koruyan "zehirli gaza karşı bebek arabası"
Walkman'in henüz icat edilmediği yıllarda şapkada taşınan radyo önemli bir icattı.