Bu gün sizlere ilkkez  yazarken önce hikayemizden bahsetmek istiyorum.  Ben,  Serabral Palsi Hastası olan bir çocuğa sahibim. Bu özel çocuğun adı Hüseyin Can ….

Tecrübe ettiğimiz şey, yazılmakta olan bir hikayedir. Oğlum Hüseyin Can Kirman’ın doğumu ile başlayan  ve başrollerinde Serabral palsi hastalığının  olduğu hikaye...

Serabral Palsi Nedir ?

Vücudu hareket ettirme   ve pozisyon verme zorluğuna sebep olan bir kas kontrolü hastalığıdır. Hareketi kontrol edenbeynin küçük bir kısmı, doğumdan önce veya sonra yaşamın erken döneminde çocuk halenbir bebek iken zarara uğramıştır. Kaslar, beynin zarar gören kısmından yanlış talimatlar alır.Bu, kendilerini sert veya gevşek hissettirir..Bazen zarar, görme, Ģitme, iletişim ve öğrenme ile ilgili zorluklara sebep olabilen diğer beyin kısımlarını etkiler.

Serebral palsi çocuğu yaşam boyu etkilemektedir. Beyindeki zarar kötüleşmez, fakat çocuk büyüdükçe etkiler daha fark edilir hale gelir.

Hikayemizin inişlerini ve çıkışlarını sizler belirleyeceksiniz ancak sonunu değil.

Bu hikayenin  sonu belli; güzel bitecek olan bir hikaye bu. Sebebini merak edecek olursanız, sebebi sizlersiniz.

Bu, serebral palsinin kendilerini yenmesine izin vermeyenlerin, yorulduklarında onlara destek olanların ve serebral palsili çocuklara daha güzel bir gelecek hazırlamak için bir araya gelen duyarlı insanların hikayesi.

Size buradan bu hikayeleri aktarmaya çalışacağım.

Ülkemizde her 400 çocuktan biri serabral palsi hastasıdır.  Serabral  Palsili çocuklarımız   için neler yapmalıyız? Kendime bu soruyu sık,sık soran bir anne olarak , gerçekte onları sevmekten başka hiçbir şey yapmadığımı farkettim. Onu yürütemiyorum,konuşturamıyorum, yaşıtlarının yaptığı hiçbir şeyi ona yaptıramıyorum , beraber yapmaya çalıştığımız o kadar az şey varki..  Bir tek şey yapabiliyorum, onu çok seviyorum. 

Serabral Palsi, engelini aşmaya çalışmak için birlikte çok şey yapabiliriz. Farkındalık yaratabiliriz. Kaynaştırma okulları için çalışmlar yapabiliriz. Serabral Palsili çocuklar için devletin belirlediği ve yetmediği fizik tedavi sürelerinin uzaması için çalışabiliriz. 

Uzun ve zor bir yol….

Ama

Bu yolda birlikte yürüyebiliriz…..